Győzelemmel nyitotta az évet a Szombathelyi Haladás

Győzelemmel nyitotta az évet a Szombathelyi Haladás

Szijjártó Ármin remek góllal tért vissza a pályára!

A felkészülés első periódusának zárásaként az osztrák második vonalban szereplő SV Licht Loidl Lafnitz ellen játszott edzőmérkőzést az Alekszandar Jovics által irányított Szombathelyi Haladás. A vasiak az Illés Akadémia műfüves pályáján Pálfi – Beronja, Ene, Jagodics, Bolla – Rácz, Szakály, Mohos – Szijjártó, Kelemen, Mohos összeállításban kezdtek. Azaz U19-eseink közül Mohos Barnabás kezdett, míg korábbi akadémistánkat Jagodics Márk, Bolla Gergő, Rácz Barnabás, Szakály Attila és a hosszú sérülés után visszatérő Szijjártó Ármin képviselte.

Ismerkedési fázis után a mieink kerültek fölénybe. A 19. percben Kelemen Marko keveredett ki a jobb szélre, beadására a hosszú saroknál Mohos Barnabás érkezett, ám kevéssel mellé fejelt. Öt perc múlva Mohos Barni balról adott középre, Rácz Barnabás kapásból, 14 méterről lőtt, ám védett az osztrákok kapusa. A 26. percben jutott vezetéshez a zöld-fehér gárda: Csernik Kornél játszotta tisztára magát, középre adott labdáját Szijjártó Ármin 14 méterről jobbal a jobb sarokba vágta, 1–0.

A térfélcsere után a Verpecz – Nyíri, Frák, Csonka, Tarján – Hursán, Zvekanov, Jancsó – Horváth R., Pintér, Heles összeállítású csapat játszott – itt Frák Marcell képviselte az U19-eseket, míg Nyíri Vince, Tarján Patrik, Jancsó András és Horváth Rajmund az Illés Akadémia-múltat. A sorcsere után is a kelet-stájerországi csapat térfelén folyt a játék. Az 55. percben szabadrúgáshoz jutottunk a jobb oldalon. Horváth Rajmund középre tekert labdáját Vanja Zvekanov 10 méterről a kapu bal felébe fejelte, 2–0. A hajrában egy bal oldali akció végén betaláltak a lafnitziak, így 2–1-re nyerte meg a mérkőzést a Haladás.

A vasiak hétfőn útra kelnek és Törökországban töltenek tíz napot a felkészülés következő időszakában.