Győzelem két Illés-játékossal a kezdőben

Győzelem két Illés-játékossal a kezdőben

Szijjártó Ármin és Kállai Zalán is ott volt a pályán a kezdőrúgás pillanatában a magyar U18-as válogatott Montenegró elleni felkészülési mérkőzésén.

A svájciak szombathelyi legyőzését követően fiataljaink Telkiben mérték össze tudásukat a montenegrói együttessel. Oross Máté szövetségi edző az Illés Akadémia mindkét kerettag növendékére kezdőként számított. Szijjártó Ármin aztán végig is játszotta az 1–0-s magyar sikerrel zárult derbit, Kállai Zalánt pedig a találkozó 61. percében váltotta Honvéd támadója, Rácz Balázs.

A mérkőzést amúgy a mieink teljesen megérdemelten nyerték meg. Az összecsapás egyetlen találatát a fehérvári Tóth Tamás Vid szerezte a 22. minutumban, amikor is parádés mozdulattal vette be a vendégek kapuját.

Oross Márton a találkozót követően kifejezetten elégedetten nyilatkozott csapata játékáról. Véleménye szerint a srácok betartották az előre megbeszélt dolgokat, különösebb hibát nem követtek el. A szövetségi edző és stábja továbbra is keresi azokat a játékosokat, akikre hosszabb távon is számíthat. Remélhetőleg Szijjártó Ármin és Kállai Zalán is a kiválasztottak között lesz majd a folytatásban is.

A magyar U18-as válogatott csütörtökön 11 órakor ismét megmérkőzik Montenegró együttesével, ám annak a derbinek nem Telki, hanem Csákvár ad majd otthont.