Győzelem az NB III-as Csorna ellen

Győzelem az NB III-as Csorna ellen

U19-eseink pörgős meccset játszottak harmadosztályú  ellenfelükkel.

Illés Akadémia U19 – Csornai SE 2–1 (2–0)
Illés Aka. U19: Molnár-Végh – Kopácsi B., Zsédely, Stifter – Baján, Bolla B., Mozsár, Takács-Földes – Kopácsi Á., Pruska, László. A II. félidőben pályára léptek: Németh B. – Bonchis, Stefanich, Losontin, Bécsy, Bonyhárd, Garai, Udvardi, Kovács B., Pljesovszki. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska (15., 1–0), Takács-Földes (30., 2–0)

Régi ismerőssel is találkozhattunk a csornaiak érkezésével. Az NB III-as csapat kispadján Horváth Rudolf ül, így széles mosollyal üdvözölte a korábbi kollégákat és játékosait. Az első félidőben jó iramban és lendületesen futballoztak a szombathelyiek, és negyedóra elteltével a vezetést is sikerült megszereznünk. Egy egyéni akció végén Pruska Dániel szépen kilőtte a hosszú sarkot, 1–0. A 30. percben egy jobb oldali beadás után Takács-Földes Olivér elé került a labda, aki a 16-os körívéről okosan lőtt jobbal a kapuba, 2–0. Szünet után is voltak lehetőségeink, és volt kiegyenlítettebb időszak is. A hajrában egy akciónál kétszer is nagyot védett lábbal Németh Bence, míg a 89. percben ugyancsak hárított elsőre, ám a kipattanó megint a csornai csatár elé került, aki közelről a kapuba helyezett, kialakítva a 2–1-es végeredményt.

A terhelést erre a mérkőzésre 60-30 percben határoztuk meg. Két különböző rendszert is kipróbáltunk ma. Mindenki részéről a hozzáállással, az akaraterővel és a mentalitással is elégedett vagyok! Az első 60 percben láttam olyan dolgokat, amelyeket szeretnénk még tovább fejleszteni a tavasz során. Az utolsó félórában mondhatni felforgatott összeállításban játszottunk, ám így is rendben voltunk – külön gratulálok Németh Bencének az U19-esek közötti bemutatkozásához. Nagyon jó meccs volt a mai, ami tökéletesen szolgálta a felkészülésünket

– értékelte a mérkőzést Horváth András.