Gondolatok a heti HVSE elleni mérkõzésekkel kapcsolatosan

Hatalmas érdeklõdés mellett játszották csütörtökön  az akadémiánkon a szomszédvárak rangadóit.

U 15 II.o.Illés Aka U 14-HVSE U 15 1:0

U 13 II.o.Illés Aka U 11-HVSE U 13 0:0

Simon Attila: “Óriási eredményként könyvelem el a mutatott teljesítményt, hisz a találkozók presztizsét az jelentette, hogy a Haladás csapataiban zömében idõsebb játékos lépett pályára.

A HVSE  részben  az akadémiára be nem került , az akadémiáról önként távozó vagy az akadémiai felvételt elutasító játékosokból tevõdött össze.

Mindkét csapatunk nagyon jó teljesítményt és korosztályukhoz képest érettebb játékot nyújtott.

Akadémiánk legkisebb korosztályát (2001) féltettük a bajnokságtól, mivel az akadémiára felvételt nyert volt lurkós játékosok többsége (2000-s) az utolsó pillanatban cserben hagytak bennünket. De a szisztematikus, következetes munka Szenczi Imre vezetésével, – annak ellenére hogy 3 évvel idõsebb játékos is található az ellenfelek csapataiban – közösen a szülõkkel, látványos fejlõdést produkált. (Náluk sem az eredmény, hanem a mutatott játék a domináns)

Nem okozott meglepetést számomra Iszak Sándor kolléga (U-15)  sem hogy képes volt szakítani azzal a rossz edzõi beidegzõdéssel, hogy a HVSE kisebb korosztályos csapatai 1-4-4-2-s (rombusz középpálya) felállási formában játszanak. Az eredmény az akadémia számára másodlagos, még ha az 1998-s-s korosztályunk egyesek által lesajnált évfolyam, a szakirodalom szerint “két azonos képzés” esetében egy év korkülönbség 5 gól különbségében kellene hogy megmutatkozzon.

A két mérkõzésen látottak megerõsítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk , s tovább folytatjuk a korosztályos képzést.