Gólzáporos győzelmet arattak Szegeden az U19-es lányok

Gólzáporos győzelmet arattak Szegeden az U19-es lányok

Tebeli György csapatának mérlege a legmagasabb korosztályú női akadémiai bajnokságban, a legutóbbi három mérkőzésen: 9 pont, 28–2-es gólkülönbség.

St. Mihály FC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–8 (0–7)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Gévay D., 61.) – Szabó L. (Nagy D., 46.), Kránicz V., Pintér T. – Németh A., Németh M. (Gravencz, 61.), Novák L. (Pálfy B., 61.), Csáki E. – Varró V. (Hécz Zs., 56.), Csejtei E. (Vesztergom B., 56.) – Kiss-Lantos H. (Kaszap K., 56.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csejtei E. (4., 0–1; 31., 0–4), Németh A. (11., 0–2), Németh M. (28., 0–3), Novák L. (33., 0–5), Kránicz V. (38., 0–6), Kiss-Lantos H. (41., 0–7; 47., 0–8)

Fantasztikus formában játszik női U19-es csapatunk! Akadémistáink október 30-án 11–0-ra nyertek a DVTK ellen, utána legyőzték az ETO FC Győrt (9–1), most pedig Szegeden győzték le a St. Mihály FC-t, 8–1-re. A „sokórás” autóbuszút után a csapat nem kezdte frissen a mérkőzést – mi lett volna, ha még frissek is lettek volna a lányok? Csejtei Emi már a 4. percben gólt szerzett, majd jött Németh Adél – bő tíz perc után már kettővel mentünk. A szünetig hétig, a végére nyolcig jutott az Illés: soha rosszabbat, még úgy is, hogy van némi „aránytalanság” a gólok megoszlásában. Ezúttal is sok – hat – játékosunk vette be az ellenfél kapuját, de, hogy a gólzáporos siker után se csak a csatárokat övezze elismerés, említsük meg: középső védőnk, Kránicz Viktória nagyszerűen játszott, határozottan, magabiztosan futballozott a védelem tengelyében.

Nem kezdtük frissen a mérkőzést, de ez talán nem is meglepő a hosszú autóbuszút után. Műfüvön játszottunk, ez sem tett jót a játékunknak. A folytatásban viszont jelentős minőségi különbség volt a két csapat játéka között. A begyakorolt elemek ma nem köszöntek vissza a játékunkban, mint az előző mérkőzéseken, de a lányok igyekeztek sokat improvizálni, a saját játékunkat játszani ebből sok gólt lett. A bekapott gólunkért kár, jó lett volna nullára lehozni ezt a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak

– értékelt Tebeli György vezetőedző.