Gianluigi Buffonnal edzett együtt az Illés Akadémia kapusa

Gianluigi Buffonnal edzett együtt az Illés Akadémia kapusa

Kovács Viktor Luigino Olaszországban vett részt egy kapustáborban.

Tavaly nyáron került Kaposvárról, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiáról Szombathelyre Kovács Viktor Luigino. A 2011-es születésű kapus az U12-es csapatunkban szerepelt a bajnokságban: egy meccset sem hagyott ki, mind a 28 találkozón ott állt a gólvonal előtt Tóth Zsolt együttesében. Amennyiben számolt volt tabellát a kiíró szövetség, második helyen végeztek volna a vasi zöld-fehérek.

Néhány hét múlva már az U13-as csapatot fogja erősíteni Vitya: hogy a jó formája megmaradjon, arról pedig az gondoskodott, hogy egyhetes kapustáborban vett részt Olaszországban. Minderről édesapja, Kovács András számolt be.

A Toszkána régióban található Marina di Pietrasanta volt a helyszíne annak a kapustábornak, amit a világbajnoki aranyérmes, Gianluigi Buffon neve fémjelez. Sőt, a még mindig aktív kapus természetesen ott volt a táborban. Vitya édesanyja olasz, így nem csak magyarul, hanem olaszul is anyanyelvi szinten kommunikál – ez pedig még inkább megkönnyítette a helyzetét. Az egy hét alatt napi két, 90 perces edzés szerepelt a programban: reggel és a késődélutáni órákban. A tábor bentlakásos rendszerben zajlott. A tréningek között mentáltréner beszélgetett a srácokkal, a kapusedzőkkel pedig felvételről nézték vissza a foglalkozásokat, és elemezték ki azokat. Úgy érzem, nagy utat jártunk be: Kaposváron, a Bene Ferenc Akadémiáról indultunk, majd külön foglalkozásokon vett részt Vitya Kaposváron Horváth Lajosnál, Pécsett pedig Ambrusics Róbertnél. Ennek a munkának köszönhetően tudtunk szintet lépni és az Illés Akadémiára kerülni. Erre nagyon-nagyon büszke ő is, és mi is. Az olasz anya vére bizony nem vált vízzé: amit a fejébe vesz, azért küzd és harcol teljes erőbedobással!

Vitya büszkén számolt be a táborban arról, milyen munkát is végzett el eddig – kiemelve az elmúlt egy év tapasztalatait az Illés Akadémián, így most erről a 176-szoros olasz válogatott kapus is meggyőződhetett.