Gajdóczi Tibor vendégeskedett akadémiánkon

Gajdóczi Tibor vendégeskedett akadémiánkon

A 2023/2024-es bajnoki év rajtja előtt változásokról döntött az MLSZ. Új stábok irányítják a női korosztályos válogatottakat.

Az U19-es korosztály élére a korábban a Viktória FC-ben is futballozó, csapatunkkal 2009-ben bajnok és kupagyőztes Szarvas Alexandra került, az U17-eseket Gajdóczi Tibor, a legfiatalabb válogatottat pedig Turtóczki Sándor irányítja. (A leány U14-es UEFA-MLSZ kiválasztó és tehetséggondozó program vezetője továbbra is Kiss László.)

Az új szövetségi edzők gyakorlatilag a klubcsapatok felkészüléseinek megkezdése óta figyelik a korosztályukat, látogatják a sportszervezeteket. Az U17-es válogatottal a novemberi, Anglia, Belgium és Észak-Írország elleni Eb-selejtező minitornára készülő Gajdóczi Tibor a múlt héten, Diósgyőrben, a DVTK Girls Cup-on látta már az Illés Akadémia-Viktória játékosait, most pedig Szombathelyen találkozott a játékosokkal és a szakmai stábbal.

Azzal kezdeném, hogy egy nagyon megtisztelő, az eddigiektől eltérő feladatot kaptam azzal, hogy én lehetek a női U17-es együttes szövetségi edzője. Az elkövetkezendő időszakban a keret, a játékosok és egymás kölcsönös megismerésén lesz a hangsúly, valamint természetesen az Eb-selejtezőkön, ahol az első kalapból Anglia, a másodikból Belgium, a negyedikből pedig Észak-Írország lesz az ellenfelünk. Célunk, hogy előbbi kettő ellen játsszunk egy jó mérkőzést, Észak-Írország ellen pedig elérjük azt az eredményt, aminek köszönhetően jövőre is az elitkörben szerepelhetünk majd. A selejtezőkig három összetartáson vesz majd részt a csapat, az elsőre a hónap második felében, augusztus 21-23. között kerül sor. Most folyamatosan járom az akadémiákat, hogy megismerjem a csapatokat, a szakmai munkát, a stábokat. Számomra nagyon fontos a Magyar Labdarúgó-szövetség és az akadémiák közötti jó kapcsolat.

Ami az Illés Akadémiát illeti, jártam már itt korábban, tisztában voltam az itt folyó munkával, de ez a látogatás is megerősített abban, hogy szakmai és operatív szempontból egyaránt nagyon jó munka zajlik Szombathelyen, és hogy kiváló körülmények között dolgozhatnak a lányok. Az elmúlt héten volt szerencsém két mérkőzést megtekinteni Miskolcon a DVTK Girls Cup-on, ott is nagyon jó dolgokat láttam tőlük és egyértelműen pozitív benyomást tett rám az U17-es csapat. Mivel – ahogy korábban is említettem – jelenleg is járom az akadémiákat, s nem voltam még mindenhol, nincsen teljes viszonyítási alapom, de azt bátran mondhatom, hogy egy nagyon jó, tudatos koncepció mentén dolgozó együttesről van szó

– zárta gondolatait a szövetségi edző.