Gabersdorfi tapasztalatok

Gabersdorfi tapasztalatok

Mentálisan is erősebb lett az Illés Akadémia U10.

Ausztriába utazott az Illés Akadémia U10: Hujber Gábor a Baráth Olivér, Polgár Soma, Giliczó Balázs, Majoros Márk, Kovács Levente, Magyar Zalán, Farkas Dominik, Komondi Noel, Bencs Máté, Pluska Witold, Tóth Zsombor, Bonchis Damian összeállítású keretet vetette be a 20 csapatot felvonultató tornán. A rendezők mellett Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország klubjai vettek részt az eseményen.

A helyi USV Gabersdorf elleni 7–0-val indítottuk a napot, majd a szlovén NK Pobrezje Maribortől 3–1-re kikaptunk. A muraszombati NS Murával döntetlent játszottunk (1–1), a Sturm Graztól „Schwarz”-tól kikaptunk. Ez a négy pont a csoport negyedik helyét jelentette.

A Sturm másik csapata, a „Weiß” volt az ellenfelünk a legjobb 8 közé jutásért: ezúttal is a gráciak nyertek (0–4). A tornát a GAK nyerte meg az NK Maribor és az NK Pobrezje Maribor előtt.

A mai tornán az első három meccsen jó teljesítményt nyújtottat a gyerekek. A két szlovén csapat ellen látható volt, hogy az Illés Akadémián mit képviselünk, és mit tanítunk a gyerekeknek. Erről az útról még akkor sem térünk le, ha ez nem társul számszerű eredménnyel. A két szlovén csapat mindent bevetett, hogy legyőzzön minket, ami egyszer sikerült is, de büszke voltam a gyerekekre, hiszen játékban nem lehetett kérdés melyik a képzettebb csapat. Az utolsó csoportmeccsen viszont rendkívül gyenge játékot mutattunk be, és nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a nyolcaddöntőben, hiszen a Sturm erősebb csapatát kaptuk meg. Úgy érzem a gyerekek jól reagáltak az előzőekben elszenvedett vereségre, hiszen ezen a meccsen megint jó teljesítményt nyújtottak, de sajnos a vereség miatt kiestünk. Én soha nem az eredmények miatt értékelek egy tornát sikeresnek, hiszen ma is láttam nagyon szépen játszó ügyes csapatokat kiesni, és semmit sem mutató csapatokat messze eljutni. Ez alapján mondtam a gyerekeknek, hogy egy torna mindig jól sikerül, ha a tanultakat alkalmazzák, ha tapasztalatokat gyűjtenek erős csapatok ellen, ha mentálisan erősebbek lesznek a nap végére, és ha a csapat jól érzi magát és élményként éli meg az egész napot. Ezek után a gyerekek adták meg a választ, hogy sikeres tornán vagyunk túl

– nyilatkozta a vezetőedző, Hujber Gábor.