Fölényes győzelem Klement Dávid mesterhetesével

Fölényes győzelem Klement Dávid mesterhetesével

A bajnokság zárófordulójában U13-as csapatunk 17–0-ás győzelmet aratott a Pápa gárdája ellen. A találkozón remekül teljesítő Klement Dávid végül 34 találattal a csoport gólkirálya lett.

Illés Akadémia U13 – Pápai ELC U13 17–0 (7–0)
Illés Aka. U13.: Őri – Kiss B., Bolla Á., Tasnádi, Molnár L. – Szele, Nyári, Hende – Virág, Klement, Papp M. Cserék: Tóth M. – Kálócz, Szántó, Hideg, Horváth V. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Klement (4., 15., 22., 41., 43., 48., 51.), Virág (6., 8., 32., 45.), Hideg (18., 36., 38.), Nyári (17., 40.), Papp M. (57.)

Az U13-as kiemelt korosztályos labdarúgó-bajnokság Észak-nyugati csoportjában az utolsó, azaz 26. fordulót rendezték meg. A már bajnok Illés Akadémia a 8. helyezett Pápai ELC csapatát fogadta. Szűcs János és Varga Roland tanítványai már az első pillanatokban szabályosan nekirontottak az ellenfélnek és rögtön két óriási helyzetet is kialakítottak, ám ezek még kimaradtak. A 4. percben azonban jött a gólkirály-jelölt Klement Dávid és egy higgadt találattal megszerezte a vezetést. Ezt követően Virág Ádám villant kétszer és máris 3–0 volt a mieink javára. Ezzel azonban még korántsem volt vége a gólesőnek és az első félidőben fiataljaink még négyszer zörgették meg a vendégek hálóját, így a szünetben már 7–0 volt ide. Cseppet sem mellékesen Klement Dávid már 30 gólnál járt és csupán hárommal volt lemaradva a zalaegerszegi Liplin Bence mögött.

Térfélcserét követően is sűrűn zörgették meg a pápaiak hálóját akadémistáink, a találatokból pedig Klement Dávid is alaposan kivette a részét. A 48. percben szerzett góljával beérte a ZTE játékosát, míg az 51. minutumban jegyzett 7. találatával meg is előzte a Zete támadóját, azaz Szűcs Jánosék tanítványa a bajnokság gólkirálya lett.

Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, mert szerettem volna gólkirály lenni. Végül ez sikerült, és ennek igen-igen örülök. Köszönöm a csapattársaimnak a rengeteg gólpasszt

– fogalmazott a találkozót követően U13-as csapatunk gólvágója.

A derbi amúgy 17–0-ás Illés-győzelemmel ért véget, így pedig érthető, hogy a gárda vezetőedzője kifejezetten elégedetten nyilatkozott a derbi lefújását követően.

A mai mérkőzésen egy szimpatikus ellenféllel játszottunk, aki felvállalta a nyílt sisakos játékot. Ennek köszönhetően sok gólhelyzetünk adódott. A srácok nagyon motiváltak voltak, szerették volna, ha Klement Dávid gólkirály lesz. Megtett érte mindent Dávid és a csapat is. Ezen a meccsen rengeteg fiatalt tudtunk kipróbálni, volt olyan, hogy öt 2009-es játékos volt a pályán. Valamennyien nagyszerűen teljesítettek. Elégedett voltam velük is. Jól sikerült így a szezont lezárni. Úgy gondolom, hogy a gyerekek fejlődése töretlen volt. Mind a mai teljesítmény, mind pedig az egész szezonban nyújtott játék megsüvegelendő

– nyilatkozta Szűcs János.