Fifában és LoL-ban is jeleskedik az Illés Akadémia Spirit

Fifában és LoL-ban is jeleskedik az Illés Akadémia Spirit

A League of Legends-csapatunk abszolút nemzetközi tapasztalatokra tesz szert.

Hat találkozó után hat győzelemmel, azaz hat ponttal a C-csoport élén áll az Union League elnevezésű LoL-bajnokságban az Illés Akadémia Spirit csapata. Defleck, Túróstészta, Fear, Frenna, PalacsintaKing összeállítású kerettel eddig remekel a spanyol rendezésű ligában.

A Pro Ligában, ahol a csapatunk is szerepel olyan együttesek jeleskednek, mint a Green Dolphin Gaming, Jamaus vagy a Kumiho Esports csapata. A meghívásos verseny pénzdíjas: az első helyezett 360 €-val gazdagodik.

Berti és Balu személyében két játékosunk is ott van a FIFA-játékban meghirdetett OGEX 2022 E-sport openen. Az országos e-sport esemény versenyei „otthonról” zajlik, míg a közvetítés központi stúdióból történik – így a különböző helyszíneken a színpadi show részeként LED-falra kivetítéssel jelenik meg a nézők számára.

Az OGEX jelenleg a miskolci állomásnál tart, ahol mindkét játékosunk elindult. Balu az elődöntőben esett ki, Berti viszont a döntőben van és visszavághat csapattársa kieséséért. Ha Berti megnyeri a döntőt március 19-én akkor, bejut a budapesti fináléba, amely a Hungexpon rendezett kétnapos verseny és felsorakoztatja az összes megyeszékhely továbbjutóját. Egyébként megyeszékhelyi döntőbe már Balu is jutott kétszer, de sajnos az áttörést és ezzel a bejutást még nem tudta kiharcolni. A 19 állomásos 2,7 millió forintos összdíjazású versenyből még azonban van négy helyszín, ahol Balu is ki tudja harcolni a budapesti döntőt.