Felvidéki győzelem

Felvidéki győzelem

A verebélyi mérkőzésen két góllal nyertek Horváth András tanítványai.

FC Vion Zlate Moravce U19 – Illés Akadémia U19 0–2 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák – Baján, Stefanich, Csörnyei, Stifter – Smeringa, Bolla, Bonyhárd – Lehel, Pruska, Magyar. Cserék: Molnár-Végh – Bonchis, Kovács B., Zsédely, Mozsár, Takács-Földes, Hurtyák. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska (15., 0–1), Zsédely (70., 0–2)

Újabb nemzetközi felkészülési mérkőzést várt az Illés Akadémia U19-re: a zöld-fehérek a felvidéki Verebélyre utaztak, ahol az Aranyosmarót hasonló korosztályával mérték össze erejüket. Az első negyedóra végén megszereztük a vezetést. Egy remek jobboldali kombináció után Pruska Dániel ugrott ki és a szép mozdulattal, ballal a hosszú felsőbe tekert, 0–1. Kisebb lehetőségek adódtak előttünk, míg a hazaiak az első játékrészben inkább a szögletek és a szabadrúgások után veszélyeztettek.

Szünet után sem változott a játék képe, a hazaiak rakkolós futballt mutattak be, mi pedig a cserék után újabb lendületet kaptunk. Zsédely Bence pályára lépése után fél perccel a félkövérnél kapott labdát, amit onnan ívelt a kint álló kapus felett a hálóba. Első labdaértintéséből alakította ki a 2–0-s végeredményt.

Maradéktalanul nem vagyok elégedett, mert az ellenfél sok helyzetet alakított ki, emellett a pontrúgás utáni védekezéssel sem vagyok elégedett. A stílusunk megfelelően játszottunk támadásban, ez pedig gólokat eredményezett

– értékelt Horváth András, U19-es csapatunk vezetőedzője.