Fájó vereség zárásként

Fájó vereség zárásként

Horváth Rajmund kezdett, Kállai Zalán beállt a Haladás idei utolsó bajnoki találkozóján.

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában utolsó 2021-es mérkőzésére készült a Haladás: ez már a tavaszról előrehozott első kör, a Pécsi MFC látogatott a Rohonci útra. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Csilus, Holdampf, Szekér – Tóth M., Horváth R. összetételű Halit küldte csatába. Mindez azt jelentette, hogy kapusedzőnk, Rózsa Dániel mellett egy jelenlegi – Horváth Rajmund – és négy korábbi – Kiss Bence, Szekér Ádám, Kállai Kevin és Tóth Milán – Illés Akadémia-játékos szerepelt ebben a tizenegyben. A padon többek mellett Pataki Márk, Kállai Zalán, Doncsecz Levente és Szijjártó Ármin vártak bevetésre. A vendégeknél a kezdőcenter, Tihanyi Olivér képviselte egykori növendékeinket.

Enerváltan kezdett a Haladás, a kezdőrúgást követően percekig a Pécs a mi térfelünkön tanyázott, szögleteket rúgtak a mecsekaljaiak, és az 5. percben egy jobbról indult akció során Bíró Bence meg is szerezte számukra a vezetést, higgadtan lőtt a kapunkba, 0–1. Kellett egy negyedóra míg magához tért a vasi csapat, és egyre többször jutottunk el a vendégek 16-osának környékére. Egyszer Tóth Milán tűnt el gyanús körülmények között a pécsi ötösön, míg egy másik alkalommal Kállai Kevin beadását hárította kézzel egy pirosmezes, ám a játékvezető „csak” kívülre adta meg a szabálytalanságot. Helesfay Donátot, a Pécs kapusát meg-megtornáztatta a zöld-fehér csapat – az első félidő utolsó pillanataiban Horváth Rajmund lövését védte robinzonáddal –, így a szünetig nem sikerült betalálni, azaz egygólos vendégelőnnyel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidőben mezőnyfölényt tudott kialakítani a Haladás, de igazából nem tudtunk komoly veszélyt okozni a PMFC kapuja előtt. Az idő pergett, a vendégek rutinosan húzták az időt. Csereként a hajrára Kállai Zalán is érkezett – ám hiába volt lényegesen többet a labda a zöld-fehéreknél, igazán nagy helyzetet nem tudtunk teremteni, így a mérkőzést 1–0-ra a baranyaiak nyerték meg.

Mindez azt jelenti, hogy a vasiak a 4. helyen telelnek, négy pont hátrányban a jelen állás szerint feljutó, második pozícióban lévő Vasas mögött.