Ezúttal nem nekünk kedvezett a végjáték

Ezúttal nem nekünk kedvezett a végjáték

U19-es csapatunk két góllal is vezetett, ám sajnos egy hosszabbításban bekapott találattal 3–2-re alulmaradt a Ferencváros elleni, idegenbeli zöld-fehér derbin.

FTC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 3–2 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Szabó L., Szabó F., Müller Zs., Nagy D. – Gravencz G., Németh M., Csejtei E. – Hécz Zs. – Mesterházy I. (Gyócs-Németh C., 64.), Csombor L. (Kleinert P., 85.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Müller Zs. (8., 0–1), Csombor L. (19., 0–2)

A felsőházi rájátszás második körét kezdte meg U19-es korosztályunk, amely a Ferencváros otthonába látogatott soron következő összecsapásán. A két együttes legutóbbi, szombathelyi „randevúján” mi örülhettünk, Hécz Zsuzsanna, Csejtei Emília, valamint Nagy Dorottya góljaival 3–1-es győzelmet arattunk a zöld-fehér rangadón.

Hogy ez most is így legyen, afelé már a találkozó első, bő húsz percében nagy lépést tettünk, ugyanis Müller Zsófia és Csombor Luca találataival 2–0-ra elhúztunk. A fordulás után aztán sajnos nagyot változott a játék képe. A hazaiak sebességi fokozatot váltottak, ránk tudták erőltetni akaratukat, mi pedig próbáltuk elbírni az egyre nehezedő nyomást. A budapestiek fölénye gólokban is megmutatkozott: az 55. percben szépítettek, majd bő negyedórával később már 2–2 volt az állás. Így érkeztünk el a ráadáshoz és a 94. perchez, amikor Gégény Petra megszerezte csapata harmadik, saját maga második találatát, amivel a házigazda végül 3–2-es győzelmet aratott és otthon tartotta a bajnoki pontokat.

Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak. Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk velük, nagyon közel voltunk ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el, hiszen kétgólos előnyben voltunk a szünetben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy megérdemelten fordított ellenfelünk, mert a második játékrészben fölénk tudtak kerekedni. Azért is furcsa ez, mert az első felvonásban nagyon taktikusan játszottunk, amit megbeszéltünk, azt betartották a lányok. Fegyelmezettek, koncentráltak, élesek voltunk, s bár kicsit átengedtük a területet a hazaiaknak, maximálisan kontrolláltuk a játékot, amit az is bizonyít, hogy nem volt helyzete a Ferencvárosnak. A fordulás után aztán sajnos rendkívül kapkodóvá vált a játékunk, egyérintős megoldásokat választottunk, nem birtokoltuk a labdát. Ha meg is szereztük azt, rögtön ránk jöttek, ezt pedig negyvenöt percen keresztül nagyon nehezen lehetett bírni ezen a kis méretű pályán. Így utólag a 2–2 is jó eredmény lett volna, de aztán jött a hosszabbítás és a harmadik hazai gól, amit nagyon sajnálunk. Van még hátra két mérkőzés, ahol természetesen megpróbálunk minden tőlünk telhetőt. Sajnos nem a mi kezünkben van a sorsunk, ponthátrányban vagyunk a fővárosiakkal szemben, de mindent megteszünk, hogy ezeken a találkozókon hat pontot szerezzünk, és hogy megnehezítsük a Ferencváros és a Puskás Akadémia dolgát, mert e három csapat között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa

– értékelte a budapesti kilencven percet Tebeli György vezetőedző.