Ezúttal főként a támadójátékot gyakorolhattuk

Ezúttal főként a támadójátékot gyakorolhattuk

Kovács László és Nagy József U17-esei mindkét félidőben egyszer-egyszer vették be a Hali kapuját, így pedig 2–0-s Illés Akadémia-győzelem lett a derbi vége.

Illés Akadémia U17 – Haladás VSE U17 2–0 (1–0)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Szentkirályi, Stefanich, Csörnyei, Deme – Smeringa, Bodrogi, Takács-Földes – Bonchis, Horváth B., Wolf. Cserék: Sabia, Bécsy, Gyapjas, Őri B. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Bonchis (44., 1–0; 56., 2–0)

Az első negyedórában leginkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk még elvétve sem forogtak veszélyben. Aztán a 15. percben Bonchis Olivér szánta el magát lövésre és a laszti a keresztlécen csattant. Nem sokkal később szűk 30 másodperc alatt két nagyot is védett a Hali kapusa, így maradt a 0–0. A félidő hajrájában aztán Kostyák Rajmundnak is akadt már dolga, szerencsére nem hibázott cerberusunk. A szünet előtt pedig jött az első gólunk: Bonchis Oli vette be 15 méterről a Perint-partiak kapuját.

Az 1–0-s vezetésünkről induló második játékrész már sokkal jobban kezdődött, mint az első. A mieink jóval agresszívebben futballoztak és szinte a levegőben lógott a második találatunk, ami aztán az 56. percben meg is született: egy balról érkező „hulló falevelet” Bonchis Olivér lőtt kapásból a hálóba. A 64. minutumban kis híján összejött Olinak a mesterhármas, de a Deme Sebő beadása után eleresztett bombáját a vendégek kapusa hárítani tudta. A folytatásban egyértelműen nálunk volt többet a labda, de nem sokkal a lefújás előtt a Halinak akadt egy ziccere, de nagy helyzetben hibáztak Tóth Péter tanítványai, így maradt a 2–0-s Illés-siker.

A mai mérkőzésen kicsit furcsa volt a számunkra, mert a támadójátékunk került előtérbe, ráadásul úgy, hogy az ellenfél öt védővel zárta le a területeket. Számunkra így egy kissé nehézzé tette a meccset. Erre át kellett állnunk fejben. Egy kicsit gyorsítani kellett a játékot, ami az első félidőben nem igazán sikerült. A másodikban viszont igen. Úgy gondolom, hogy a sorozatban lejátszott mérkőzéseken azért a betegségek és a sérülések bezavarnak nálunk. Az összkép alapján úgy érzem, hogy erőnlétileg nagyon jól jött nekünk ez a találkozó. Tudtuk a betegségből visszajövő játékosokat, illetve a 2007-esek közül felépülő srácokat is egy kicsit játszatni

– fogalmazott a meccset követően Kovács László vezetőedző.