Esztergomban a Piski Elemér Emléktornán 5. helyet szerzett az Illés Akadémia U12-es csapata

Esztergomban a Piski Elemér Emléktornán 5. helyet szerzett az Illés Akadémia U12-es csapata

Erős mezőnyben edződött a legfiatalabb akadémiai korosztály.

Először kaptunk meghívást a szervezőktől a hagyományos Piski Elemér emléktornára, ahol jó mérkőzéseket tudtunk játszani.

Két csoportban játszottak a csapatok.

Illés Akadémia – UTE 1:2

Végig irányítottuk a mérkőzést, azonban 2 egyéni hibából kétgólos előnyre tett szert az Újpest, amit már nem tudtunk behozni, csak szépítésre futotta az erőnkből a találkozó végén.

Illés Akadémia – Komarno 3:0

Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, győzelmünk nem forgott veszélyben.

Illés Akadémia – Airenergie 5:0

Az ellenfelünk nem képviselt jelentős játékerőt, ha jobb százalékkal használjuk ki a helyzeteinket, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Illés Akadémia – Ferencváros 2:4

A mérkőzés előtt azonos pontszámmal álltunk az FTC-vel, azonban nekik jobb volt a gólkülönbségük, így ha a legjobb 4-be akartunk kerülni, akkor mindenképp nyernünk kellett volna. 1 perc után 2:0-ra vezettünk, azonban hatalmas egyéni hibákból egyenlített, majd a maga javára fordított a találkozót az egyébként későbbi torna győztes Ferencváros.

Illés Akadémia – DAC 3:3 ( büntetőkkel: 2:1)

Az „A” csoport harmadik helyén végezve a „B” csoport harmadik helyezettjével mérkőztünk meg az ötödik helyért. Korán kétgólos hátrányba kerültünk, majd sikerült szépíteni, de a DAC erre újabb góllal válaszolt, azonban a találkozó végén sikerült egyenlíteni így következtek a büntetők, amiket nekünk sikerült jobban rúgni, így a 10 csapatos tornán az 5. helyet szereztük meg az FTC, UTE, Honvéd, Vasas mögött.

Összességében a helyezésünk reálisnak mondható, bár az első 5 csapatból bármelyik megnyerhette volna a tornát. Kis szerencsével és nagyobb összpontosítással végezhettünk volna előrébb is.