Értékes döntetlen a listavezető ellen

Értékes döntetlen a listavezető ellen

U14-es lányaink nagyon fegyelmezett, taktikus játékkal rukkoltak elő a Kelen SC csapata ellen.

Haladás-Viktória U14 – Kelen SC U14 1–1 (1–0)
Haladás-Viktória U14.:
Németh Zs. – Ferenczi, Varga Zs., Csarnai, Kopfensteiner – Kutasy, Simon, Hopp, Kováts. Cserék: Harmath, Anderle, Erdélyi, Szélessy. Vezetőedző: Gődér Brigitta.
Gólszerző: Kutasy (27., 1–0)

A múlt heti balatonfüredi mérkőzés után újabb nehéz feladat állt a Gődér Brigitta vezette U14-es korosztály előtt. A lányok azt a Kelen SC-t fogadták, amely veretlenül áll a tabella élén.

A szombathelyiek az erős szélben is rendkívül tetszetős, sokpasszos játékot játszottak, ami láthatóan nem ízlett a fővárosiaknak. A mieink fölénye labdabirtoklásban, valamint helyzetekben is megmutatkozott, a 27. percben pedig Kutasy Luca szabadrúgása után a vezetést is megszereztük.

A fordulás után valamelyest nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a zöldmezes vendégek, de így sem találták a rést a rendkívül sokat dolgozó, jól muzsikáló Haladás-Viktória védelmén. A hazai ellentámadásokban rendre ott volt a gólveszély, többször is az utolsó passzokba, érintésekbe csúszott csupán hiba. A félidő derekán, a 43. percben aztán egyenlíteni tudtak a vendégek, de ez sem zavarta meg a mieinket. A lányok az utolsó percig hajtottak, küzdöttek és a győztes gól megszerzéséhez is közel álltak, ám a ziccer sajnos kimaradt. Összességében csapatként harcolva, győztes mentalitással sikerült egy pontot szerezni a jó erőből álló Kelen ellen.

A lányok úgy kezdték a találkozót, ahogy azt az öltözőben megbeszéltük, és kértük tőlük. A taktikai utasításokat maximálisan betartották, viszont kissé hiányoltam az üres területek jobb kihasználását. Ezen kívül támadásban sok alkalommal előfordult, hogy magára maradt a játékosunk és nem voltak megjátszhatók a társak. Az első félidőben egyértelműen kontrolláltuk a játékot, és a fölényt gólra is tudtuk váltani. A szünet után sem vettek vissza a lányok, viszont egy helyezkedési hibánkat ki tudta használni a Kelen, ebből pedig egyenlítettek. A folytatásban is akadtak lehetőségek, ezekből viszont sajnos nem sikerült betalálnunk. A Kelen is többször veszélyeztetett, viszont Németh Zsófia eszén nem tudtak túljárni. Jó meccset játszottunk, amelyből sokat tanulva lehet építkezni a későbbiekben

– értékelte a mérkőzést Gődér Brigitta vezetőedző.