Értékelés: Desits Szilárd csapata bizonyult a legjobbnak

Értékelés: Desits Szilárd csapata bizonyult a legjobbnak

Az Illés Akadémia-Haladás U16-os együttese a hatodik, az U17-es a negyedik helyen végett a felsőházi rájátszásban. Utóbbi lett az akadémia legeredményesebb alakulata.

Az Illés Akadémia U17-es csapata a felsőházi rájátszás 14 mérkőzésén öt-öt győzelmet és döntetlent, négy vereséget gyűjtött be, 34 gólt szerzett és ugyanannyit kapott – 20 pontot szerzett. Desits Szilárd tanítványai így a nyolc gárda közül a negyedik helyre futottak be – ez a korosztály lett az akadémia legjobban teljesítő csapata.

– Célunk az ősszel megkezdett aprólékos, kemény, precíz munka folytatása, valamint a védelem megerősítése volt a sikeres szereplés érdekében – mondta Desits Szilárd. – Télen nem sikerült a védelmet megerősíteni, sőt az első mérkőzésen csapatom és egyben az akadémia legjobb védőjét súlyos sérülés következtében egy évre elvesztettük. Valamint másik meghatározó védőnk a negye-dik fordulóban a Dinamo Zágrábba igazolt. Tehát a felsőházban ilyen nehézségekkel kellett szerepelnünk, ami egész félévben folyamatos problémát okozott – ez a kapott gólok mennyiségén látszott is. Viszont folyamatos kemény munkával, a játékosok fejlődésével sikerült kozmetikázni hátsó alakzatunk minőségi hibáit 34 rúgott góllal, és így befutottunk az előkelő negyedik helyre. Ezzel akadémiánk legjobban szereplő csapata lettünk. Játékosaim egész évben folyamatosan fejlődtek, kiemelkedő teljesítményt nyújtott Varga Kevin, aki 19 gólt rúgott. Rajta kívül Kiss Tamás, Füleki Márk, Kiss Bence, Kovalovszki Máté, Holzmann Patrik, Tóth Marcell teljesítményével voltam elégedett. De valamennyi labdarúgó hozzáállásával elégedett voltam.

A Csordás Csaba irányította U16-os gárda a hatodik helyen zárta a felsőházi play-offot. A vasi fiatalok négy győzelmet, két döntetlent és nyolc vereséget gyűjtöttek, gólarányuk 23-35, és 14 pontot szereztek.

– Nehezen indult a rájátszás, szoknunk kellett, hogy erős csapatok ellen játszunk, szinte pihenő nélkül – tudtuk meg Csordás Csabától. – Öt-hat fordulónak el kellett telnie, mire felvettük a ritmust, ekkor aztán egy hatmeccses győzelmi szériával letettük a névjegyünket. Más csapatoktól is gyakran kaptunk pozitív visszajelzéseket, jelezték: tetszett az a futball, amit produkáltunk. Persze mindig van mit csiszolni, ez alól mi sem vagyunk kivételek. Több jó mérkőzésünk is akadt, de kiemelkedik a felcsúti találkozó, ahol negyedóra alatt szinte mesébe illő játékot produkáltunk. Tíz perc alatt négy gólt szereztünk, megfordítottuk a találkozó állását, 4-2-re győztünk. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, minden játékosomnak akadt jobb és gyengébb periódusa. Értelmes, fogékony, profi gondolkodású korosztállyal dolgozhattam, biztos vagyok abban, pár év múlva néhányukról hallunk majd.