Éremmel zárt az Illés Akadémia Spirit

Éremmel zárt az Illés Akadémia Spirit

Befejeződött a K&H Magyar Nemzeti Esport Bajnokság tavaszi szezonja az R6: Siege-szakágban.

Az idei év második alapszakasz győzelmét szerezte R6 csapatunk. Ők már a második sikert érték el az Illés Akadémia Spirit idei szezonjában, hiszen a FIFA-csapatunk tagja, Berti is bemutatta már ezt. A játék nagyon ment a srácoknak, annak ellenére, hogy mint minden hosszú szezonban, itt is voltak hullámvölgyek. A végére azonban mégis a tabella legelső fokán álltunk a rájátszás előtt. A play-off dupla ágas rendszerben zajlott, azaz egy vereség után alsó ág, két vereség után pedig kiesés volt a verseny menete. A csapatunk egyértelmű terve a döntőbe jutás volt, de a végső győzelem is a szemünk előtt lebegett.

Az első nap az alapszakasz 3. helyezettjét, az SG-t fogadtuk. Nehéz mérkőzésnek bizonyult, hiszen egy masszív és tapasztalt brigádot láthattunk, akik ellen az alapszakaszban egyszer nyertünk, egyszer pedig kikaptunk. A küzdelem BO3-ban zajlott, azaz két mapot kellett nyerni. Nos, az első mapot meg is nyertük 7–5-re. A másodikon, melyet az SG válaszott, jobbnak bizonyultak, de a végső mapon ismét mi nyertünk, ezzel a felső ági döntőbe kerültünk! Ez igazából a klasszikus elődöntő, mivel itt még mindig négy csapat van versenyben, az alsó ágon két vesztes, a felső ágon két győztes. Az ellenfelünk a WiLD Multigaming volt. Az előző nap lendületét megpróbáltuk megőrizni, hiszen egy még keményebb ellenfél volt a pálya másik oldalán.

Ekkor jött azonban a fekete leves. A játékosaink bootcampen, azaz edzőtáborban voltak a verseny idején az Illés Akadémia területén, hogy a legjobb körülmények között készülhessenek. Azonban megtörtént az, amire nem számított senki, elment az internet az egész épületben. Nem tudtunk mit csinálni, nem érkezett segítség sehonnan és ezért fel kellett adni a mérkőzést, ami miatt az alsó ágra kerültünk. Talán ez nem is lett volna akkora probléma, csak a következő mérkőzés egyből a miénk után lett volna, azaz megoldást kellett találni az internet problémára.

Ekkor jött a szakosztályvezetőnk és átvágtunk a városon, egy másik épületünkbe, a gamer házba… minden eszközzel, internetkábellel és egyebekkel, hogy a következő, kérésünkre fél órával később kezdődő, alsóági döntőre odaérjünk. Nagyjából kétperces késéssel mindenkinek sikerült megérkezni a virtuális lobbyba és elkezdődött a párharc, persze hektikus mentális állapotban.

Ennek ellenére az első mapot rendkívül fölényesen 7–1-re megnyertük. Viszont itt vége is a nap pozitív részének, hiszen az SG, akit előző nap megvertünk 2–1-gyel ezúttal visszaadta a „kölcsön kenyeret” és most ők múltak minket felül. Nem sikerült a döntőbe jutnunk, a végső győztes pedig a WiLD Multigaming lett, mi pedig a harmadik hellyel kellett beérnünk.

Sok idő a szomorkodásra nincs azonban, hiszen az európai második szintű versenyén még mindig benn vagyunk egyedüli magyar ötösként!

Reméljük a magasabb szintű verseny minket is magasabb szintre tud emelni.

Hajrá #IAS!