Elvitte a három pontot a Veszprém

Elvitte a három pontot a Veszprém

U14-es leányaink egy félidőn keresztül tudták tartani a lépést a bakonyiakkal.

Viktória FC – Veszprémi FC USE 0–7 (0–2)
Viktória FC: Gundinger L. – Imre A., Cséve N., Babos H., Viniczai V., Fitos K., Harmath R., Szélessy H., Kovács L., Becskeházi J. Vezetőedző: Tóth Alexandra.

Hosszú szünet után lépett ismét pályára hétfőn délután a Viktória FC Tóth Alexandra irányította U14-es csapata. Az őszi szünetet kihasználva rendhagyó időpontban sorra kerülő találkozón az a Veszprém látogatott a vasi megyeszékhelyre A vendégcsapat korábban mindössze a listavezető MOL Fehérvártól szenvedett vereséget, s a tabella második helyét foglalja el.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, többet birtokolták a labdát, ennek következtében sok energiánkat felemésztette a védekezés, s az, hogy próbáltunk labdát szerezni. Masszívan, fegyelmezetten hatástalanítottuk a pirosmezesek támadásait, a 7. percben azonban sikerült eljuttatniuk a labdát a jobb oldalon üresen maradt szélsőhöz, aki meg is szerezte a vezetést csapatának. A lányoknak ez sem szegte kedvét, többször is jól szereztek labdát a középpályán, el is jutottak a vendégek kapujáig, ott viszont hiányoztak a jó döntések, a jó utolsó passzok. A veszprémiek fizikai erejüket, fölényüket is jól használták ki, sok párharcot nyertek, amiből helyzeteket tudtak kialakítani. Sokáig úgy tűnt, a szünetig már nem változik az egygólos különbség, a 30. percben azonban egy vendég szempontból rendkívül szerencsés góllal 0–2-re módosult az eredmény.

A fordulást követően sem változott a játék képe: a VFC támadott, járatta a labdát, mi pedig sokat dolgozva igyekeztünk mindenhova odaérni, blokkolni, támadásokra azonban már nem igazán maradt energiánk. Egy szép kényszerítőt követően aztán harmadik találatát is megszerezte a vendég együttes, ez pedig érezhetően megfogta a lányokat, akik egyre inkább fáradni látszottak. Ezt követően sajnos rövid idő leforgása alatt újabb három gólt szerzett ellenfelünk, a 63. percben pedig kialakult a 0–7-es végeredmény. A mieink még ezután is hajtottak, küzdöttek, voltak ígéretes megindulások hátvédjeink részéről, ez viszont kevés volt ahhoz, hogy kozmetikázni tudjunk az eredményen. A Veszprém összességében végig kontrollálta a mérkőzést, megérdemelt győzelmet aratott.

A javításra már a hétvégén lehetősége lesz a lányoknak, szombaton 11 órára a Gyirmót együttese érkezik Szombathelyre.

Az első félidőben mutatott játékkal tulajdonképpen elégedett vagyok, mert voltak jó labdakihozatalok, a védekezésünk is nagyjából rendben volt, de persze a szünetben megbeszéltük, hogy miket is kellene kijavítanunk a második félidőben. Sajnos ez nem sikerült, a lányok elfáradtak, ekkor már nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy meglehetősen szűk kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, nem tudtunk frissíteni, ráadásul sérülés is nehezítette a dolgunkat. Várjuk vissza a sérültjeinket, bízunk benne, hogy minél hamarabb nagyobb létszámmal tudunk majd edzeni, illetve a mérkőzéseknek nekivágni, és azért fogunk dolgozni, hogy napról napra, hétről hétre látszódjon a fejlődés a csapaton

– értékelt Tóth Alexandra.