„Elém pattant és bevágtam!”

„Elém pattant és bevágtam!”

Teljesítette az edzői elvárást és pontot érő gólt szerzett a 17 éves támadó, Katona István.

A 2024-es év egyáltalán nem indult jól az Illés Akadémia növendékének, Katona Istvánnak. Sérüléssel bajlódott a Szombathelyi Haladás színeiben már egy évvel ezelőtt bemutatkozó csatár, aki nem is tudott elutazni a Jovics-csapattal elutazni a januári edzőtáborba. Március elején aztán már az U19-es Kiemelt bajnokságban és a megyei I. osztályban is szerepet kapott, mindezt pedig gólokkal hálálta meg. Április 21-én a Mosonmagyaróvár ellen már 11 percet kapott az NB II-es találkozón, tegnap pedig kezdett a pécsi találkozón. Beszélgetőpartnerünk volt Katona István.

Mikor tudtad meg, hogy a Haladás kezdőcsapatának tagja leszel?

A hét nem alakult jól a csatárposzton lévők számára: Kelemen Marko sérüléssel bajlódott, Pintér Filip beteg lett, így a hét elején gondoltam, hogy szerephez fogok jutni. Úgy érzem, maguk az edzések is jól sikerültek. A reménykedésem szombaton vált biztossá, hiszen a meccs előtti tréningen is a kezdőcsapat tagjaként gyakorolhattam.

Milyen feladatot kaptál a találkozóra?

Két csatárral álltunk fel, fontos volt, hogy már a pécsiek térfelén jól zárjuk a területeket. A letámadások tőlem indultak, illetve azt kérte Alekszandar Jovics, hogy lőjek gólt.

Ezt pedig meg is oldottad! Ráadásul egy szemre is tetszetős támadás végén. A Haladás akciója a saját térfelének bal sarkából indult: 8 mezőnyjátékosunk 14 átadással jutott el a pécsi büntetőterületig – innen pedig folytasd te, miképpen láttad pályafutásod első NB II-es gólját!

Szemre is rendkívül tetszetős volt a támadás, kétszer is labdába értem az akció során. Nyíri Vince lövése után lepattant a labda a védőről, ami – végre! – elém került, és onnan már nem volt nehéz dolgom, a léc alá vágtam! Egy pillanatra megijedtem, kezezést reklamáltak a pécsiek, de szó sem volt erről!

81 percet töltöttél a pályán, úgy, hogy márciusban térhettél vissza. Igaz, azóta már az U19-ben és a megyei bajnokságban is szerepeltél. Hogy érezted magad?

Úgy érzem, hogy fizikálisan teljesen jól voltam – egészen a lecseréléséig, akkor „húzták ki a dugót”. Ment egyébként minden, jól éreztem magam és örülök, hogy egy pontot elhoztunk Pécsről.

Nyitókép forrása: www.bama.hu/Löffler Péter