Egységes adatbázis az utánpótlásról

Egységes adatbázis az utánpótlásról

Az akkreditált sportakadémiák vezetői – így köztük Illés Béla is – megbeszélést tartottak.

A Puskás Akadémián megtartott összejövetelen a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet kapcsán az akadémiai vezetők arról számoltak be, hogy munkamódszereikben sok a hasonlóság: a játékosok egyéni edzésprogram szerint készülnek. Kitértek arra is, hogy vizsgálják a kiscsoportos foglalkozások elkezdésének lehetőségét, de várják ehhez az MLSZ iránymutatását.

Illés Béla, akadémiánk alapító-igazgatója számolt be arról, hogy az utánpótlás-játékosok adatairól egységes adatbázist hoznak létre:

A megbeszélés fő napirendi pontja a Talent X online rendszer bevezetése volt. Ez a dokumentáció egy közös programban fut össze, ahol lehetőség van a szakmai ellenőrzésre. Az utánpótláskorú játékosok adatai – a GDPR jogszabályainak betartása mellett – sportszakmai, sporttudományos és egészségügyi részekre bontva elemezhetőek. Fontos terület az is, hogy a teljesítményadatok mellett a csapatok milyen felkészülési ciklussal dolgoznak, milyen típusú edzéseken vesznek részt a futballisták, azok milyen intenzitásúak, azaz miképpen alakul a periodizáció a labdarúgóknál. A szövetség így a válogatott játékosokról még inkább naprakész információkkal rendelkezhet a program nyomon követése által – nálunk pedig az élettani részleg és a sportszakmai vezetés ezek alapján további következtetések tud levonni.

Az online rendszer alkalmazása minden bizonnyal a nyár végén elindulhat.

Kép forrása: www.puskasakademia.hu