Egygólos Kispest-siker az U17-esek meccsén

Egygólos Kispest-siker az U17-esek meccsén

Noha remekül küzdött U17-es csapatunk, a bajnok elvitte mindhárom pontot Szombathelyről.

Illés Akadémia-Haladás U17 – Budapest Honvéd-MFA U17 2–3 (0–1)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Dezamits, Tarján (Vert, 85.), Sipos, Baranyai – Palkó, Rosner, Bunevácz (Heiter B., 27.) – Kállai Z., Markó, Horváth R. Vezetőedző: Németh Richard.
Góllövők: Hejter B. (63., 1–2), Horváth R. (93., 2–3)

A mieink kissé megilletődötten kezdték a találkozót, így a fővárosiak megérdemelten szerezték meg a vezetést. A találat felrázta a mieinket, akik ezt követően feljöttek, rendezték soraikat, és enyhe fölénybe is kerültek az első játékrészben.
A fordulást követően egy kontrát vitt végig a Kispest, amelynek a végén 11-est ítéltek a vendégek javára, és nem is hibázott a piros-fekete támadó (0–2). A zöld-fehérek nem adták fel, egy formás baloldali támadás után Hejter Bence talált be a hosszú oldalon. Egy védelmi megingást ismételten kihasznált a Honvéd (1–3), ám még erre is volt válasza a vasiaknak: Sipos Bence szerzett labdát, majd egy mélységi átadással Horváth Rajmundot játszotta meg, szélsőnk pedig nem hibázott. Egy kapufát is rúgtak még a szombathelyiek a hajrában, az egyenlítés azonban nem jött össze.

Németh Richard vezetőedző így értékelte a mérkőzést.

A Kispest két-három éve megnyeri a bajnokságot, ma azt láttam, hogy alig várják a vendégek, hogy fújják le a meccset. Tetszett, amit láttam, ügyesek, fegyelmezettek voltak a fiúk, sok párharcot nyertünk, és jól szedték össze a második labdákat. Fizikálisan és mentálisan is rendben volt a gárda, remélem, hogy a jövőben a jó játék eredménnyel is párosul. Büszke vagyok a srácokra!