Egy pontot hoz haza Soroksárról a Haladás

Egy pontot hoz haza Soroksárról a Haladás

Mohos Barnabás kezdett a zöld-fehéreknél.

Az ETO-tól – tíz emberrel – elszenvedett vereség után volt ideje felkészülni a Haladásnak a Soroksár elleni összecsapásra, hiszen a válogatott mérkőzései miatt szünetet tartott a Merkantil Bank Liga is. Alekszandar Jovics a Pálfi – Ene, Jagodics, Csonka – Nyíri, Zvekanov, Mohos, Jancsó, Beronja – Kelemen, Horváth R. összeállítású csapatot küldte pályára, azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül Jagodics Márk, Nyíri Vince, Mohos Barnabás, Jancsó András és Horváth Rajmund is kezdett. A kispadon – többek között – Frák Marcell Milán, Katona István, Bolla Gergő, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin várt a pályára lépés lehetőségére.

Az első félidő alig-alig hozott helyzetet. Szombathelyi oldalon Nyíri Vince volt a legaktívabb, hiszen akcióból, szabadrúgásból és átlövésből is próbálkozott, sajnos gólt nem ért el. De más sem, így 0–0-lal zárult az első 45 perc.

Inkább előttünk adódtak nagyobb lehetőségek a térfélcsere után is. Kelemen Marko nem sokkal lőtt fölé, Nyíri Vince 22 méteres szabadrúgásánál nagyot védett a soroksári kapus, míg egy újabb Hali-akció újból Nyíri-lövéssel zárult, de ekkor is hárított a sárga-feketék hálóőre. A 76. percben Mohos Barnabást Szijjártó Ármin váltotta. Két perc múlva egy jobb oldali hazai támadás végén a középen érkező Lovrencsicsről lemaradtunk, aki a jobb felső sarokba fejelt, 1–0. Nem örülhetett sokáig a Soroksár, ugyanis egy védőzónában megszerzett labdát szemre is tetszetősen hozott ki a Haladás. Tették a zöld-fehérek mindezt 10 emberrel, hiszen Jancsó Andrást ekkor az oldalvonal mellett ápolta az orvosi stáb! Kelemen, Pintér, Horváth Rajmund és Nyíri játszottak össze. Az akció a bal szélen folytatódott: az ide átsodródó Nyíri Vince a 16-oson belül érkező társakhoz ívelt, Pintér Filip talán egy picit hosszan és a kaputól eltávolodva vette át a labdát, ám saját maga ment érte és 7 méterről, fordulatból laposan a hosszú sarokba lőtt, 1–1. Pintér Filip igazi Soroksár-specialista, hiszen a hazai meccsen is betalált a fővárosiaknak!

Más esemény már nem történt, így a vasiak egy ponttal tértek haza a húsvétvasárnapi kirándulásból.