Egy kapus és két mezőnyjátékos

Egy kapus és két mezőnyjátékos

Az Illés Akadémiáról Németh Bence, Palkó Áron és Liplin Bence vehetett részt az U15-ös válogatott Telkiben megtartott edzőtáborozásán.

Három napon át Telkiben edzőtáborozott az U15-ös labdarúgó-válogatottunk. Oross Márton szövetségi edző ezúttal három játékosunkat hívta meg az összetartásra: Palkó Áron, Liplin Bence és Németh Bence kapott invitálást. A programban két edzés, valamint egy 3X20 perces mérkőzésjáték szerepelt.

A nyáron már voltam egy kiválasztó táborban, azóta azonban nem történt semmi. Nem hívtak a keretbe, így pedig kicsit csalódott is voltam. Így aztán most tényleg nagyon megörültem annak, hogy utazhattam Telkibe. Úgy érzem, hogy sokat is tettem ezért. Megpróbáltam ősszel olyan teljesítményt nyújtani, hogy bekerülhessek a válogatottba. Az edzőtáborban összesen három tréning volt. Az elsőn napi foglalkozáson passzkoordináció és labdatartás volt a fókuszban, majd egy mini tornát játszottunk három csapattal. Valamennyi meccs döntetlent lett. A második napon kétszer edzettünk: technikai elemeket gyakoroltunk, aztán a védekezés került terítékre. A harmadik napon volt a mérkőzésjáték délben. Én 8-as és 10-es pozícióban játszottam, és szerintem jól is ment a játék. Összességében jó volt az összetartáson és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ismét meghívást kapjak

– foglalta össze a történéseket Palkó Áron. A mezőnyjátékosaink közül Liplin Bence vehetett még részt az összetartáson, akit eredetileg „csak” vésztartalékként vettek számításba, így viszont az öröme még hatványozottabb volt.

Meglepő volt, hogy végül ott lehettem Telkiben, de nagyon örültem neki. Tavaly a sérülésem előtt voltak jó mérkőzéseim és aztán a sérülésem után is kezdtem visszanyerni a formámat. Talán ezeknek köszönhetem a bizalmat. Az edzések és a hangulat is remek volt. Úgy érzem, hogy mi – akik az Illés Akadémiáról mentünk – tudtuk hozni azt a szintet, amit a többiek. A legfontosabb része az edzőtábornak természetesen a meccsjáték volt. Az első harmadban szélső támadó voltam, míg a másik kettőn center. Szerintem az utolsó etap sikerült a legjobban. Ezek után még több motivációm lesz, mert látszik, hogy van eredménye a munkának. Megpróbálok úgy játszani a jövőben, hogy legyen a dolognak folytatása

– fogalmazott Liplin Bence, aki szerint nagyon jó közösség kezdett kialakulni abban a keretben, melynek kapusaink közül Németh Bence volt a tagja.

Igazából már kicsit vártam is erre a meghívóra. Most három kapus volt ott az edzőtáborban és nagyon örültem annak, hogy én is közöttük lehettem. Nagyon jók voltak az edzések és a hangulat kifejezetten baráti volt. Sokakat ismertem a társak közül, így nem okozott gondok a beilleszkedés. Amúgy mi kapusok egy szobában laktunk. Az összetartást lezáró meccsjátékon mind a hárman 2X20 percet védtünk. Úgy érzem, hogy nem teljesítettem rosszul, voltak jó dolgaim. Bízom abban, hogy a teljesítményemet látva legközelebb is számítanak rám a szakmai stáb tagjai

– zárta szavait Németh Bence, aki tavasszal az Akadémiánk korosztályos csapatában szeretne maradandót alkotni, mert az bizonyára jó ajánlólevél lenne az U15-ös válogatottnál is.