Egy góllal kapott ki Gyirmóton a Haladás

Egy góllal kapott ki Gyirmóton a Haladás

Újabb első osztályú ellenféllel meccselt a szombathelyi csapat. Horváth Rajmund ezúttal egy félidőt kapott.

Óriási hőségben játszotta le szerda délelőtt a Szombathelyi Haladás a harmadik felkészülési mérkőzését – az eredeti 11 órás kezdéshez képest fél órát előrébb hozták a meccset, ami azért egy pár fokot „megspórolt” a játékosoknak. Németh Szabolcs a Verpecz – Tóth D., Mocsi, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Szekér, Holdampf, Kiss B. – Tóth Mi., Délczeg tizenegyet küldte pályára. A hazaiaknál nem szerepeltek az Illés Akadémia korábbi növendékei: Varga Barnabás és Medgyes Zoltán sem tudott Csertői Aurél rendelkezésére állni kisebb sérülés miatt.

A 9. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat: egy bal oldali akció végén Herjeczki Kristóf szép egyéni megoldás végén lőtte ki a bal alsó sarkot, 1–0. Abszolút kiegyenlített játék folyt a pályán, mi inkább távoli lövésekkel operáltunk, de igazából nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Kiss Bence többször is kísérletezett, de Szekér Ádám előtt is adódott lehetőség. A mezőnyben nálunk volt többet a labda, a hazaiak kísérleteit már a középpályán megakadályoztuk. Több szögletig is eljutottunk, de ezekből nem alakult ki nagy veszély.

Fordulás után a Fedinisinec – Tóth D. (Kállai, 60.), Romic, Németh M., Bosnjak (Debreceni, 60.) – Hegedűs, Csilus, Rácz, Tóth Má. – Dragóner, Horváth R. összetételű csapat játszott tovább. A játék egyre inkább áttevődött a gyirmóti térfélre. A 60. percben Tóth Máté középreadását Dragóner sodorta a hálóba – az asszisztens azonban lest jelzett (a döntést sokan értetlenkedve fogadták). Két perc múlva Romic fejesénél védett nagyot a hazai kapus, a 65. percben Kállai lövésénél, nem sokkal később Tóth Máté kísérleténél hárított Rusák. A mieinknél Horváth Rajmund aktívan játszott: az Illés Akadémia-növendéke bátran vállalta fel a párharcokat is az NB I-es rutinnal bőven felvértezett Ene ellen is.

A játék képe alapján a döntetlen sokkal inkább megfelelt volna eredményként, de érvényes gólt csak a Gyirmót ért el, így 1–0-ra megnyerte a találkozót.