Döntetlen az U19-es rangadón

Döntetlen az U19-es rangadón

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia U19-es csapat 1-1-re végzett a Puskás Akadémiával.

U14
Illés Akadémia-Haladás– Puskás Akadémia  3-4 (0-2). – Illés Akadémia, vezette
: Bazsó.
Illés Akadémia-Haladás: Simon – Szabó B., Borbács, VIGH, Tama (Pataki), Kovács P., BÁTORI-TÓTH, NÉMETH Á., Horváth K. (Horváth Á.), IVÁN, Frák (KNIZS). Edző: Németh Richárd.
A szombathelyiek hadilábon álltak a védekezéssel, az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. A második félidő elején aztán szép támadásokat vezettek a hazaiak, és a védekezésüket is rendbetették. Szépített az Illés Akadémia, ám a vendégek újabb gólokat szereztek, 4-1-re elhúztak. A vasiak nem adták fel, 4-3-ra felzárkóztak, sőt, a végén akár egyenlíthettek is volna. Jó iramú, változatos találkozót vívtak az együttesek.   Gólszerzők: Knizs, Szabó B., Horváth K. Kiállítva: Tarcson (Puskás Akadémia).
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 48, 2. Videoton 47, 3. Debrecen 45, … 9. Illés Akadémia-Haladás 27 pont.
20. forduló, szombat, 14.00: Vasas Kubala Akadémia–Illés Akadémia-Haladás.
U15
Illés Akadémia-Haladás – Puskás Akadémia 1-2 (0-0). – Illés Akadémia, vezette:
Boda.
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Bényei, Reseterits, Fekete, Baranyai, Varga M., Doncsecz, Horváth R., Kovács Z., Markó, Bunevácz. Edző: Sipos Norbert.
A szombathelyiek a második félidő közepén megszerezték a vezetést. Ezt követően azonban a szombathelyi játékvezető a vendégeket támogattak, a felcsútiak előbb egyenlítettek, az utolsó percben pedig megszerezték a győztes találatot. A vasiak jó teljesítményt nyújtottak, a döntetlenre legalább rászolgáltak volna. Gólszerző: Alaxai (öngól).
A bajnokság állása: 1. Honvéd 53, 2. Puskás Akadémia 45, 3. Debrecen 43, … 8. Illés Akadémia-Haladás 24 pont.

20. forduló, szombat, 12.00: Vasas Kubala Akadémia–Illés Akadémia-Haladás.

U16
Debrecen–Illés Akadémia-Haladás 4-3 (1-1). – Debrecen-Pallag, vezette:
Tomori.
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – Rédei, Szilvás, Auer, SZALAY, KÁLLAI, Woth, Simon, Albert, Rosner (Vajda), CSOMÓS. Edző: Takács Csaba.
A nagy szél alaposan megnehezítette a csapatok életét, nagyban befolyásolta a játék képét. Az első félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölnyben futballoztak, ám a vasiak fegyelmezetten futballoztak. A debreceniek egy öngóllal szereztek vezetést, amit a szombathelyiek kiegyenlítettek. Szünet után a vendégek több helyzetet is kidolgoztak, ám két egyéni hibából két gólt kaptak. A szombathelyiek azonban nem adták fel, sikerült kiegyenlíteniük. A ráadásban egy átlövésből megszerezték a hazaiak a győztes találatot. A döntetlen igazságosabb lett volna. Gólszerzők: Szalay, Kállai, Csomós.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 52, 2. Puskás Akadémia 41, 3. Debrecen 32, … 7. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.
20. forduló, március 31., 12.00: FTC–Illés Akadémia-Haladás.

Az U17-es korosztályban nem rendeztek fordulót.

U19
Illés Akadémia-Haladás – Puskás Akadémia 1-1 (0-0). Illés Akadémia, vezette
: Dombi.
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, Labát (Huszti), Szilágyi, Szántó, Kovalovszki, Kiss Be., Kiss Ba., Szalai, Bolla, FUNSHO. Edző: Németh Szabolcs.
Két hasonló képességű együttes találkozóján a hazaiak szereztek vezetést. Ezt követően további lehetőségeket dolgoztak ki a vasiak, igaz a vendégek is veszélyeztettek néhány alkalommal. A felcsútiak a 93. percben egyenlítettek. Gólszerző: Funsho.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 42, 2. Puskás Akadémia 35, 3. Illés Akadémia-Haladás 33 pont.
20. forduló, március 31., 12.30: Illés Akadémia-Haladás–Videoton.

 Funsho Bamgboye jól játszott, gólt is szerzett Fotó: Vas Népe/Unger Tamás