Döntetlen a Szeged ellen

Döntetlen a Szeged ellen

Hazai környezetben ikszelt a Szombathelyi Haladás.

Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Csernik, Doktorics – Pintér tizenegyet küldte pályára a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában. Azaz, Bosnjak Predrag, az Illés Akadémia egyéni képző edzője mellett korábbi növendékeink közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás és Doktorics Áron kezdett. A kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Frák Marcell, Simut Mario Lucas, Katona István, Bolla Gergő, Jancsó András és Szvoboda Dániel vártak a pályára lépés lehetőségére. A vendégeknél is volt a kezdőben korábbi Illéses Nyári Patrik személyében, míg kerettag volt Doncsecz Levente.

A Haladás helyezte nyomás alá a vendégeket, a letámadás eredményeképpen a Szeged térfelén folyt a játék. A 18. percben Rácz Barnabás szépen kivitelezett lövése a felső lécről kifelé vágódott. Két perc múlva Horváth Rajmund játszott össze Nyíri Vincével, utóbbi nullszögből úgy lőtt a hálóba, hogy abba a szegedi kapus és a hosszú oldali kapufa is beleért, 1–0! A Hali volt a veszélyesebb, ám amikor egyszer megléptek a szegediek, akkor Nyári Patrik révén centikkel tévesztették el a jobb felső sarkot.

A szünet után két nagy lehetősége is volt a Halinak: előbb Zvekanov Vanja lövését a kapus éppen Csernik Kornél elé ütötte, azonban sajnos ő nem tudta azt megszelídíteni, majd Pintér Filip került helyzetbe, akinek gurítása mellé ment. A semmiből egyenlített a Szeged az 55. percben, aztán megint átkerült a vendégek térfelére a játék. Csereként jött Simut Mario Lucas, Jancsó András, később Katona István és Mohos Barnabás is, ám újabb gól nem született, így 1–1-gyel zárult a mérkőzés. A mai volt a 200. hivatalos mérkőzés a Haladás Sportkomplexum 2017 ősze óta íródó történetében.