Döntetlen a februári tavaszban

Döntetlen a februári tavaszban

Első bajnokiját játszotta 2024-ben a Szombathelyi Haladás.

Ezen a hétvégén megkezdődtek a Merkantil Bank Liga „tavaszi” küzdelmei. A Haladás hazai környezetben fogadta az Aqvital FC Csákvár együttesét. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Beronja – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Erdei, Csernik – Pintér tizenegyet küldte ki a Rohonci út remekül előkészített zöld gyepére. Azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Bence, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdett, míg a kispadról várt bevetésre – többek mellett – Kostyák Rajmund, Szakály Attila, Mohos Barnabás, Frák Marcell, Bolla Gergő, Horváth Arnold, Jancsó András és Tarján Patrik.

Az első tíz percben a Haladás megszállta a Csákvár térfelét, mint egy jégkorong-mérkőzés adogattak a zöldmezesek. Helyzetet nem hozott ez az időszak. Aztán a 11. percben a vendégek egy előrevágott labdából megugrottak, az akció végén pedig Beronja Zorant szabálytalannak látta a játékvezető, akit ki is állított. A szabadrúgásból a rendkívül szerencsés csákváriak egy megpattanó lövésből előnybe is kerültek. Öt perc múlva Csernik Kornél helyére a védelem bal oldalára Bolla Gergő állt be. Bő félóra elteltével egyenlíteni tudott a hazai együttes. Erdei Carlo indította a jobb szélről befelé futó Horváth Rajmundot, aki a 16-oson belülre lépve, kissé balról ballal a hosszú sarokba lőtt laposan, 1–1. A 38. percben is Rajmi volt a főszereplő: jobbról cselezett befelé, levitte a labdát az alapvonalig, éles középre lőtt labdája pedig a kapusról a bekkel a nyakán érkező Pintér Filipet találta meg, akiről a kapu közepébe pattant a labda, 2–1. Örömünk nem tartott sokáig, ugyanis két perc múlva egy bal oldali csákvári támadás végén nagyot védett Pálfi Donát, ám a kipattanóra megint vendégjátékos érkezett, aki 15 méterről a kapuba lőtt, 2–2.

A második félidő kevésbé volt eseménydús. A vasiak inkább menedzselni próbálták a hátralévő időt, a vendégek pedig támadgattak. Ha helyzetbe is kerültek, a bekkek blokkolni vagy tisztázni tudtak, ha pedig ők sem, akkor Pálfi hárított. A 64. percben Mohos Barnabás is beállt, míg a hajrában Jancsó András is, ám újabb gól már nem született – erre lehetőségük inkább a Fejér vármegyeieknek volt. A meccs összképét tekintve a vendégek álltak közelebb a győzelemhez, de a 10 emberrel küzdő Haladás rászolgált a döntetlenre.

A 2–2-es rajt után jövő héten ismét a Haladás Sportkomplexumban játszanak a vasiak, az ellenfél a HR Rent Kozármisleny együttese lesz.