Dobogón zárt az Illés Akadémia Spirit

Dobogón zárt az Illés Akadémia Spirit

A hétvégén véget ért a három hónapja tartó Lenovo Legion LOL versenye.

Az Illés Akadémia Spirit csapata – ahogy arról korábban beszámoltunk – az előkelő harmadik helyen jutott be a budapesti fináléba. A döntő helyszíne a Gamerland esport arénája volt.

A Waizer (Defleck), Paresz, Sk1nzor, Frenna, Geller fémjelezte ötösünk egy rendkívül tapasztalt, többszörös magyar bajnokokkal teli együttes, melynek tagjai offline nagy színpados döntőken is szerepeltek már: Sk1nzor az eddigi összes bajnoki döntő résztvevőjeként magyar csúcstartónak is számít. A kétnapos verseny első felvonása a legjobb négy közé jutásról szólt. A nyolc csapatot két csoportba osztották a szervezők.

A mi csoportunkban kapott helyet a Golden Fox; aztán a Széchényi Egyetem csapata, a SzeSe; és az örök mumusunk, a WiLD Multigaming. Az első két meccsünket a GF és a SzeSe ellen játszottuk le, mindkétszer győztünk, így tulajdonképpen a Wild ellen a csoportelsőségért küzdöttünk meg. A mérkőzés számunkra nagyon rosszul alakult, talán elhittük, hogy ha az alapszakaszban megvertük őket, akkor most is sima lesz. Nem így alakult, alig 30 perc alatt kikaptunk, így a csoport második helyére szorultunk, ami azt jelentette, hogy a másik négyes harmadikjával kiesési rangadót kellett játszani BO3-as formátumban. Ellenfelünk az AGW veterán csapata volt, akik hozzánk hasonlóan minden évben képviseltetik magukat a magyar bajnokságban, de ennek ellenére mi voltunk az esélyesek ezen a mérkőzésen.

Aztán jött egy kis ijedtség, hiszen az első mérkőzést az AGW nyerte. Srácaink azonban fordítottak: a kései óra ellenére összehozták a két győzelmet zsinórban és bejuttatták az Illés Akadémia Spiritet a másnapi négyesdöntőbe!

A sorsolás szerencsétlensége, hogy miénk volt az utolsó meccs szombaton és miénk volt az első is vasárnap ezért csapatunk minimális pihenővel érkezett meg az elődöntőre. Az ellenfél a másik csoport első helyezettje, a Team Blackii volt, akik mindenkit megvertek az első napon – pedig úgy tűnt –, hogy a selejtezők során nem voltak a legjobb formában. A BO3-as széria első meccsét igen komoly előnnyel kezdtük, szinte a markunkban volt a győzelem, azonban a végjátékban legyőzött minket a streamer csapata. A második meccsen még nagyobb előnyünk volt, amit már nem is dobtunk el, egyenlítettünk. Jött azonban a feketeleves, és elfeledkeztünk Blackii szuperképességéről, a Katarináról: ő többszörösen is az európai szerverek legjobbja és csapatunk hibázott, hiszen benne hagytuk sajnos a tiltási fázisban. A meccs végén pedig olyan carry-t láttunk az ex-IAS játékostól, ami tényleg Európa legjobbjaihoz méltó…

És ha már az ex játékosainkat nézzünk, komoly elismerés számunkra, hogy a döntő négy csapata és 20 játékosának mintegy fele valamikor Illés Akadémia Spirit mezében játszott. Az öt mostani játékoson kívül a Honvéd egész alsó ösvénye: Sekkou és Regostern – akik egyébként a végső győzelmet is learatták –, illetve a második helyezett Team Blackii csapatának gerince Malacko, Benzz és Blackii maga is egyszer zöld-fehér volt. Mindez azt jelentette, hogy az Illés Akadémia Spirit a dobogó alsó fokán végzett.

A mérkőzések visszanézhetők a GamerlandTV Twitch csatornáján: https://www.twitch.tv/videos/1701269725