Dása az U15-ös lányainkkal edz

Dása az U15-ös lányainkkal edz

Az Illés Akadémián lelt ideiglenes otthonra az ukrán futballistalány.

Magyarország futballakadémiái az elmúlt időszakban sok-sok ukrajnai labdarúgót fogadtak be. Közöttük is kiemelkedő szerepet vállalt be az Illés Akadémia, biztosítva a Szombathelyre érkezőknek a nyugalmat, a szállás- és az edzéslehetőséget, a mindennapi étkezést, és mindenekelőtt a biztonságot és a békét.

Az Illés Akadémia a humanitárius segítséget nyújtók között elsőként Szombathely testvérvárosába, és a magyar-ukrán határra küldött többmázsányi adományt, majd több mint három héttel ezelőtt hozta el az öttucatnyi futballistát és kísérőiket Vas megyébe.

Nem csak fiú labdarúgók érkeztek: az Illés Akadémia női szakága számára nagy öröm, hogy a nálunk ideiglenes otthonra leltek között lány is van.

Daria – vagy ahogy új, magyar barátai a kérésére becézik: Dása – Zsukova szeptemberben lesz 14 éves. Otthon, a Kijevtől nem messze, a főváros vonzáskörzetében fekvő Visgorodban, a város Csajka nevű klubjában focizott, kizárólag fiúk között. Ahogy ő mondja: az egy klub és nem ilyen fantasztikus akadémia! Dása remek felépítésű, leginkább támadóként szeret szerepelni: jól érzi magát minden csatárposzton. Az Illés Akadémián U15-ös lányainkkal edz és velük hamar meg is találta a közös hangot – pontosabban a közös nyelvet, az angolt. Távol van az otthonától, ám remekül érzi magát Szombathelyen.

Ha mosolyog, csacsog is, azért egy pillanatra se felejtsük el, hogy a szülei – akikkel szerencsére napi kapcsolatban tudott maradni és hál’ Istennek jól vannak – egy háború sújtotta, másik országban maradtak.