Csombor Luca: sűrű napok, Diósgyőrtől, Telkin át Coventryig

Csombor Luca: sűrű napok, Diósgyőrtől, Telkin át Coventryig

Arra bizonyosan nem panaszkodhat Csombor Luca, az Illés Akadémia-Viktória tizennégy éves, tehetséges támadója, hogy unalmasan telnek a napjai.

A hét elején, hétfőtől szerdáig – Alasz Hanna és Licskai Léna társaságában – Telkiben vett részt az új U15-ös válogatott összetartásán, azóta pedig már Angliában van, társaival ott igyekszik öregbíteni városunk, illetve akadémiánk hírnevét.

Egyáltalán nem váratlan módon, kezdjük a hétfővel a hetet…

A hét elején Telkiben, az Edzőközpontban voltunk az U15-ös válogatott összetartásán. Nagyon szép környezetben tudtunk edzeni. Az összetartáson huszonnégyen voltunk, sokakat már ismertem az előző válogatókról, illetve a lipóti Régióválogatottak Tornájáról. Az összetartáson meghatározott program szerint zajlottak az események. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szobákat, majd csendes pihenő volt. Utána egy megbeszélést tartottunk, ahol bemutatták a szakmai stábot és bemutatkoztunk egymásnak, elmondtuk, hogy melyik akadémiáról érkeztünk és hogy milyen poszton játszunk és milyen poszton szeretnénk játszani, majd edzettünk. Ezek után wellness volt, amit nem úgy kell elképzelni, hogy fürdőzés és szauna, ez egy regeneráló wellness, hideg-melegvizes fürdő. Másnap délelőtt és délután is volt edzés és az utolsó napon egymás ellen játszhattunk egy meccset. Az összetartáson nagyon jól éreztem magamat, sokat tanultam ez alatt a három nap alatt is. A csapattársak nagyon kedvesek. Úgy érzem, hogy az edzővel is jó a kapcsolatom. Nagyon várom a folytatást!

Elég sűrű a programod így augusztus elején, közepén… Nemzetközi tornán szerepeltél az Illés Akadémia-Viktória U17-es csapatában, részt vettél az U15-ös válogatott összetartásán, most pedig Coventryben vagy, a Nemzetközi Diákjátékokon…

Valóban sűrű a program. Telki előtt a diósgyőri nemzetközi tornán vettünk részt. Nagyon sokat tanulhattunk, hiszen sikerült nagyon jó ellenfelekkel játszani. Az U17-es csapat nemrég kezdte meg a felkészülést, a tornán egymást is jobban megismerhettük a pályán belül. Boldog vagyok, hogy minden meccsen kaptam játéklehetőséget. Most a telki edzőtábor után Szombathely városát és az Illés Akadémiát képviselhetjük a Coventry Nemzetközi Diákjátékokon, ahol több külföldi csapattal is játszhatunk.

Ilyesmiről álmodtál, amikor hatévesen focizni kezdtél?

Amikor hatévesen focizni kezdtem, még kicsi voltam, nem igazán tudtam, hogy mire vállalkozom és nem hittem, hogy idáig eljuthatok. Sűrű a program, de imádok focizni, így azt csinálhatom mindig, amit szeretek.

Van esetleg példaképet?

Példaképem nem igazán van. Szerencsések vagyunk az Illés Akadémián, hiszen a stábtagok többsége is aktív játékos volt, vagy ma aktív focista. Sokszor kapok nagyon jó tanácsot tőlük. Volt lehetőségem Fördős Beatrixszel is találkozni és a fociról beszélgetni. Szeretem nézni a magyar és nemzetközi női és férfi mérkőzéseket is és megfigyelem a játékosokat, például hogyan reagálnak bizonyos szituációkban, hogyan kezelik a labdát, passzjáték stb. Igyekszem ezekből is tanulni. Célom, hogy minél jobb labdarúgó legyek, és ezáltal minél többször felölthessem a címeres mezt. A távlati céljaim között szerepel, hogy külföldi bajnokságokban is focizhassak.