Csak az U15-ösök nyertek

Egy-egy gyõzelem és döntetlen mellett négy vereség az Illés Akadémia-Haladás csapatainak 21. fordulóbeli mérlege.

U14, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás-Pécs 0-5 (0-3). – Illés Akadémia, vezette: Németh T.

Illés Akadémia: Soós 4 (Viganó 4) – Kiss T. 4, Latyák 4, Keresztes 2 (Böcskei 4), Szalai 4 (Labát 4) – Nyári 4, Hertelendi 4, Szilágyi  4 (Szabó P. 4) – Szabó D. 4, Winkler 4 (Marton 4), Horváth K. 4. Edzõk: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

Az elmúlt hetek jó teljesítménye után ezúttal pont nélkül maradtak a szombathelyiek, akik játékban nem tudták megvalósítani az eltervezetteket. Sok hibával, pontatlanul futballoztak a hazaiak.

A bajnokság állása: 1. Gyõri ETO 52, 2. FTC 50, 3. Vasas-Kubala Akadémia 48, 4. Illés Akadémia-Haladás 43 pont.

 

U15, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás-Pécs 3-2 (0-2). – Illés Akadémia, vezette: Magyar.

Gól: Horváth M. (47., 61.), Tóth M. (61.).

Illés Akadémia: Schener 5 – Auer 5 (Schindler 6), Németh D. 6, Bolla 6, Tóth Marcell 4 (Horváth M. 7) – Szakály 4 (Köntés), Schafer 7, Kiss B. 6 – Bontó 6, Varga K. 4 (Tóth Márton), Szalka 6 (Sárközi). Edzõk: Bánfalvi Attila, Bánfalvi Zsolt.

Nagyon jól kezdték a mérkõzést a szombathelyiek, saját térfelükre szorították a vendégeket. A félidõ felétõl azonban visszaestek, és az elsõ szögletbõl gólt kaptak. Ezután a játékvezetõ tévesen kiállított egy pécsi futballistát. A hosszabbításban egy védekezésbeli hibát kihasználva egy vitatható tizenegyeshez jutott a vendéggárda, amelyet értékesített. A második félidõben szinte végig a hazaiaknál volt a labda, sokat járatták,  a tizenhatosuk elõtt nyomás alatt tartották a pécsieket. Ennek eredményeként húsz perc alatt megfordították az állást, és nem érdemtelenül nyertek egy jó csapat ellen. 

A bajnokság állása: 1. FTC 52, 2. Vasas-Kubala Akadémia 47, 3. Paks 44,…5. Illés Akadémia-Haladás 40 pont.

 

U16, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás-Gyõri ETO 0-2 (0-2). – Illés Akadémia, vezette: Kondákor.

Illés Akadémia: Molnár M. 5 (Mester) – Derdák 5.5, Nagy I. 5.5, Bolboaca 5.5, Tóth G. 5 – Molnár T. 5.5, Deéry 5 (Szenczi), Kovács Z. 5 – Mády 5 (Tóvizi 5.5), Sály 5 (Sipos), Gönczö 5 (Szabó Á.). Edzõk: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek az akadémisták, nem lehet elmarasztalni õket.A fiatalok ugyanis megpróbálják azokat a feladatokat végrehajtani, amiket kérnek tõlük és a fejlõdésüket szolgálják, és másodsorban eredményre is vezetnek. Jelen pillanatban azonban még nem állnak azon a szinten, hogy a labdabirtoklásra épülõ futballt minõségi színvonalon megvalósítsák. Ezen a meccsen a gyõriek egyszerû, eredményre törekvõ játékukat nagyon hatékonyan hajtották végre.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 50, 2. MTK 50, 3. Gyõri ETO 48,…Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

 

U17, I. osztály

Videoton – Illés Akadémia-Haladás 1-1 (1-1). – Székesfehérvár, vezette: Agócs.

Gól: Szõke (12.)

Illés Akadémia: Gyécsek 6 – Kretz 6, Lempeg 6, Czingráber 6, Könczöl 6 – Kõris 6, Szõke 7 – Jordán 6 (Kádár), Sinanovic 6, Petró 5 (Garda 5) – Kovács Zs. 5 (Tóth M.). Edzõk: Csordás Csaba, Szekeres Zoltán. 

A találkozó elején egy szép góllal szerzett vezetést a vasiak, akik ezt követõen még két-három ziccert is elhibáztak. A székesfehérváriak viszont egyetlen helyzetüket gólra váltották. Az Illés Akadémia fiataljai gyõzelmet érdemeltek volna, megszerezhették volna idei elsõ három pontjukat. Erre a játékra lehet építeni a jövõben.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 55, 2. Honvéd-MFA 41, 3. MTK 38, …13. Illés Akadémia-Haladás 14 pont.

 

U18, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás – Gyõri ETO 0-5 (0-1). Illés akadémia, vezette: Molnár A.

Illés Akadémia: Molnár D. 5 – Bedi 6, Gabura 4, Milkó 5, Baksics 4 – Mátyás 5 (Gorácz), Schindler 4 (Fodor 4), Sarang 5 (Szabó B.) – Grabant B. 4, Török 4, Farkas T. 4 Edzõk: Farkas Péter, Márkus Gábor.

Kiállítva: Baksics (42.)

Az elsõ félidõben enyhe mezõnyfölényben játszott a hazai együttes. A félidõ végi büntetõ és kiállítás viszont alaposan megzavarta a szombathelyieket. Szünet után már nem nyújtott elfogadható teljesítményt az Illés Akadémia.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 46, Gyõri ETO 40, 3. Puskás Akadémia 38, …8. Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

 

U21, I.osztály

Videoton – Illés Akadémia-Haladás 3-1 (2-1). – Székesfehérvár, vezette: Bana.

Gól: Füredi (23.)

Illés Akadémia: Gyurján M. 6 – Angyal 5.5, Zsirai 6, Havasi 5, Füredi 6.5 – Jancsó 6, Halmai 5.5, Dedics 5.5 (Tóth M.) – Németh Á. 5 (Grabant P.), Bölcsföldi 5.5, Hoós 5 (Rácz). Edzõk: Kuttor Attila, Tóth László.

Egy kihegyezett, többek között a felnõtcsapatban szereplõ Kleinheisler Lászlóval megerõsített Videotonnal szemben jól kezdte a mérkõzést az Illés Akadémia. A félidõ derekán vezetést is szereztek a vendégek. Ám bõ fél óra elteltével egy buta hibából egyenlítettek a fehérváriak.Kiegyenlített játék folyt a pályán, a játékvezetõ egy véleményes hazai tizenegyessel belenyúlt a találkozóba.A félidõre 2-1-s hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Szünet után végig a szombathelyi csapat uralta a játékot, megvoltak a lehetõségeik az egyenlítésre. Ám ahogy ez lenni szokott, kimaradtak a helyzetek, és a kinyíló vendégvédelem mellett a lefújás elõtt négy perccel szerzett Videoton-góllal eldõlt a három pont sorsa. A meccs összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

A bajnokság állása: 1. MTK 37, 2. Videoton 37, 3. Gyõr 31, …11. Illés Akadémia-Haladás 28 pont.