Célkitűzés teljesítve

Célkitűzés teljesítve

Edzőváltás után a Szombathelyhez ezer szállal kötődő Székely Tiborral kezdte meg a tavaszi szezont a Haladás-Viktória FC. A vezetőedzővel értékeltük a csapat mögött álló időszakot.

Egy igazi érzelmi hullámvasút volt az elmúlt pár hónap. Célként a biztos bennmaradást tűztük ki, amit végül sikerrel teljesítettünk. Itt szeretném külön megköszönni a Markó Edina vezette Illés Akadémia női szakág vezetőségének azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk tőlük ahhoz, hogy jövőre is az első osztályban indulhassunk

– fogalmazott a tréner.

A fiataljaink alázatos munkája, hozzáállása, mérkőzéseken nyújtott teljesítménye nagyon sokban hozzájárult ahhoz, hogy megőrizzünk NB I-es tagságunkat. Velük egyébként akadémiai egyéni képzőként is tudtam a mindennapokban foglalkozni, emellett pedig nagyon jó egyveleget alkottak a rutinosabb, tapasztaltabb játékosokkal. Az Illés Akadémia növendékei közül kilencen jutottak szóhoz a tavasz folyamán, ami mindenképpen óriási pozitívum a jövőre nézve. A legtöbb játékpercet Csizmadia Zsófia és Hajba Jázmin játszotta, mindketten meghatározó szerepet töltöttek be és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Jázminnak elsősorban védekezésben volt nagyon fontos szerepe, míg Csizmadia Zsófira a támadásépítésben, a játék szervezésében hárult nagyobb feladat. Németh Mirtill szintén nagyon hasznos tagja volt a középpályánknak. Rengeteget dolgozott, nagyon sok párharcot felvállalt, minden meccsen igyekezett a maximumot nyújtani. A bajnokság vége előtt nem sokkal sajnos két akadémistánk, Németh Adél és Németh Zsófia Peónia is elkapta a koronavírust, így rájuk nem számíthattunk az utolsó fordulókban. Nagyon megéreztük a hiányukat, mindkettejük erősségeire szükségünk lett volna a véghajrában. Németh Adél sebességével, beindulásaival rendszerint kellemetlenséget, zavart tudtunk okozni az ellenfelek védelmében, Németh Zsófia pedig a labdabirtoklásban, labdajáratásokban volt óriási hasznára a csapatnak. A támadó szekciókban ott volt még Varga Barbara, valamint Simon Franciska, akik, amikor lehetőséget kaptak, szintén jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Nagy örömmel töltött el, hogy a másik két veszprémi játékosnak, Rugovics Boglárkának, valamint Pálmai Eszternek is lehetőséget tudtam adni az ETO FC Győr, valamint az MTK ellen. Az edzéseken nyújtott teljesítményük, illetve munkamoráljuk miatt mindenképpen megérdemelték a bemutatkozást, és hogy átélhessék ennek az egésznek a légkörét. Bátran mondhatom, hogy mindegyik fiatalunk előtt nagyon szép jövő áll, akik a következő évek Haladás-Viktóriájának meghatározó játékosai lehetnek. A nyári szünet után gőzerővel megkezdjük a felkészülést a következő szezonra, amelynek reményeink szerint már teljes kerettel és merészebb célokkal vághatunk majd neki.