Bombaerős ellenfelekkel találkoztunk

Bombaerős ellenfelekkel találkoztunk

A Katona Istvánt is soraiban tudó U17-es magyar válogatott a portugálok, a spanyolok és a hollandok ellen lépett pályára egy hazai rendezésű felkészülési tornán.

A 2023-as hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es válogatott az elmúlt hetekben hazai környezetben három mérkőzést játszott, még pedig kivétel nélkül bombaerős ellenfelekkel. A mieink előbb a portugálokkal ikszeltek (3–3), majd a spanyolokkal (0–2), valamint a hollandokkal szemben maradtak alul (0–5). Az Illés Akadémia támadója, Katona István mindhárom találkozón pályára lépett, összesen több mint 100 percet töltött a játéktéren. Gólt ezúttal sajnos nem szerzett, igaz, helyzetei sem nagyon adódtak.

Igen komoly motivációt jelentett a számunkra, hogy európai élmezőnybe tartozó csaptok ellen léphettünk pályára. Nagyon technikás, képzett játékosok alkották ezt a három együttest. Élveztem mindhárom összecsapást, ebben persze az is közrejátszott, hogy a balmazújvárosi és a debreceni stadionnak is remek a feelingje. Persze leginkább a portugálok elleni meccs tetszett, azon számomra csak egy gól hiányzott, nagyon jó lett volna betalálni, de sajnos most a labdák nem igazán akartak megtalálni. A másik két összecsapás sokkal nehezebb volt. Nekem a hollandok tűntek a legerősebbeknek, ők tényleg a hibáink zömét könyörtelenül kihasználták. Amúgy a mi csapatunk is sokat javult a korábbiakhoz képest, sok új játékos jött, akiket bizonyára nem véletlenül hívott be a keretbe a szövetségi edző. Mivel most senki más nem volt az Illés Akadémiáról, egy debreceni sráccal voltam egy szobában. Jól kijöttem vele, ahogy a többiekkel is

– fogalmazott Katona Pisti, aki nagyon bízik abban, hogy az U17-es válogatottunk novemberi összetartására is meghívást kap majd. Ha minden igaz, akkor is szerepel majd két felkészülési mérkőzés a programban, még pedig az olaszok ellen.