Berti az ország legjobb 8 FIFA-játékosa közé küzdötte be magát

Berti az ország legjobb 8 FIFA-játékosa közé küzdötte be magát

A budapesti döntő legfiatalabb tagja volt az Illés Akadémia Spirit játékosa.

Az Országos Gaming Expo hosszú versenyének döntőjének helyszíne a budapesti Hungexpo volt. Az országot és megyeszékhelyeket átívelő nagyszabású verseny több mint húsz állomása és nagyjából 350 nevezője közül Bertink bejutott a budapesti döntő legjobb 20 játékosa közé. A kétnapos verseny során négy ötfős csoportban szerepeltek az oda eljutók, majd onnan egyenes kieséses, BO3-as küzdelmekkel folytatódott a sorozat.

Berti számára nem indult jól a csoportkör: egy döntetlen és egy vereség volt a mérlege az első két meccsen. A végére azonban belejött a szombathelyi fiatal titán, a hátralévő két meccsét megnyerte és végül továbbjutott a csoportból! Mindez azt jelentette, hogy bekerült Magyarország legjobb 8 játékosa közé, ahol csak nála idősebb és tapasztaltabb játékosok szerepeltek.

A négy közé jutásért „The Boy” jobbnak bizonyult nála, ő egyébként a döntőig menetelt. Az első meccsen 4–0-ra kapott ki Berti, a második meccsen pedig 1–1-es döntetlent követően tizenegyesek következtek, ahol a mi fiúnk bizonyult kevésbé szerencsésnek.

A versenyen felmerülő technikai-szervezési nehézségek, illetve Berti betegsége sem hátráltatta az Illés Akadémia Spirit tehetségét, így Magyarország legjobb 8 FIFA-játékosa között tudhatja magát!

Szívből gratulálunk, Berti!