Balul sikerült keleti túra

Balul sikerült keleti túra

Kikapott Diósgyőrben az Illés Akadémia U16.

Diósgyőri VTK U16 – Illés Akadémia U16 5–1 (4–0)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á. (Szép, 46.), Bolla Á., Kelemen M. (Tóth K., 46.), Molnár L. – Sági (Tóth E., 46.), Hende (Szele, 46.), Söptei – Sipos-Kiss (Szilvási, 81.), Krone, Klement. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Tóth E. (51., 4–1)

A héten két forduló is vár a Németh Richárd vezette U16-os korosztályunkra: kedden a Diósgyőri VTK vendégei voltak a zöld-fehérek, szombaton pedig a Kisvárda érkezik Söptei Bálintékhoz. A meccs eleje nagyon rosszul indult számunkra: egy gyors jobb oldali akció végén érkezett a beadás, amiből öngólt vétettünk. Nem sokkal később elmaradt egy védekezésbeli kisegítés, majd újból betaláltak a piros-fehérek, így háromgólos előnyt építettek fel villámgyorsan. Ekkortól kezdtünk el mi is játszani, benne volt simán, hogy visszajöhetünk a meccsbe, ám nem igazán volt folyamatos a játékunk. Ráadásul egy újabb találattal már négyre nőtt a különbség, így tetemes hátrányban mehettünk szünetre.

Németh Richárd négy cserét hajtott végre és több pozíciót is megváltoztatott. Lendületesen játszottunk, és sikerült is szépítenünk. Bolla Áron–Sipos Kiss-Dániel volt a labda útja, majd utóbbi beadását a csereként beszálló Tóth Erik fejelte a rövidbe, 4–1! Fegyelmezettségben mindenképpen előreléptünk ebben a periódusban, mentünk is előbbre az újabb gólért, ám egy kontra végén betaláltak a miskolciak, akik így 5–1-re győztek.

A sérülések, betegségek, válogatottbeli szereplés miatt vannak gondjaink, de talán még ez sem magyarázat arra, hogy milyen sok gólt kaptunk a legutóbbi két találkozónkon: nincsen rend a fejeken. A fő feladatunk az, hogy ezt megoldjuk, összerakjuk a védekezésünket és száműzzük a bizonytalanságot. Mindez balszerencsével is párosul, de tudjuk, tenni is kell szerencséért, ami remélhetőleg már szombatra meg is történik

– értékelt Németh Richárd vezetőedző.