Bajnokait, a korosztályok legjobbjait köszöntötte az Illés Akadémia női szakága

Bajnokait, a korosztályok legjobbjait köszöntötte az Illés Akadémia női szakága

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Haladás Sportkomplexum VIP-terme adott otthont az Illés Akadémia női szakága évzáró, díjátadó ünnepségének.

A női szakág vezetője, Csertői-Juhász Anita és Rugovics Vendel szakmai igazgató mellett megtisztelte Illés Béla az akadémia alapítóigazgatója, Halmai Gábor kuratóriumi elnök, Markó Edina, a női szakág korábbi szakmai igazgatója, a Haladás Viktória NB I-es csapatának vezetőedzője, valamint Károly Frigyes, az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziumának igazgatója is köszöntötte a megjelenteket.

A program „első felvonásaként” a korosztályok legjobb játékosai és gólkirályai vehették át díjaikat, sőt, valamennyiüket köszöntötte a legjobb pillanataikból összeállított videoklip is.

A preakadémiai U14-es csapatban Imre Blanka (illetve, ahogy mindenki ismeri: Pötyi) nyújtotta a bajnoki év során a legjobb teljesítményt, míg a legfiatalabb akadémiai korosztályban, az U15-ben Sági Fruzsina kaptak a legjobb játékosnak, Alasz Hanna pedig a gólkirálynőnek járó üvegdíjat. Az U17-es korosztályban Csombor Luca szerezte a legtöbb gólt, a legjobb teljesítményt pedig Németh Zonga nyújtotta. A „nagyok” között Kiss-Lantos Hanna nyújtotta a legjobb teljesítményt, míg a gólkirálynő Hécz Zsuzsanna lett.

Tóth Dániel, azaz „Szombathely hangja” varázsolta el a közönséget, előbb Ed Sheeran: Thinking out loud című számát, majd a különdíjasok köszöntése után a Maroon 5: Memories című dalát énekelte.

Különdíjat kapott Kocsi Petra, aki a 2022-2023-as bajnoki évben a női szakág legjobb kapusa lett, valamint Pintér Tekla, az „Év felfedezettje”.

A folytatásban Rugovics Vendel és Csertői-Juhász Anita a 2003-as születésű, „kiöregedő” lányoktól – Csizmadia Zsófiától, Kránicz Viktóriától, Pálmai Esztertől, Rugovics Boglárkától, valamint Vesztergom Bettinától – búcsúzott el emlékplakettel, majd a Tóth Dániel a Puskás, a musical legismertebb számát, a „Győzni kell!”-t énekelte.

Az ünnepség utolsó harmadának főszereplői az U19-es bajnokcsapat tagjai voltak. A csapat kapitánya, Kránicz Viktória kapta az utolsó meccs hősének járó üvegtrófeát, majd a 33 játékos Illés Bélától, Halmai Gábortól és Markó Edinától vette át az aranyérmét. A bajnoki trófeát Csertői-Juhász Anita adta át, felcsendült a „We are the Champions”, sőt a lányok bemutattak egy „extra produkciót” is: azt a dalt, amelyet a siker pillanataiban az öltözőben is énekeltek.