Az Illés Akadémia U9 is elkezdte

Az Illés Akadémia U9 is elkezdte

Három ellenféllel csaptak össze a zöld-fehérek.

A Hujber Gábor irányította Illés Akadémia Mándli Marcell, Baráth Olivér, Kovács Levente, Horváth Levente, Pluska Witold, Majoros Márk, Tóth Zsombor, Farkas Dominik, Magyar Zalán, Geregai Levente, Bonchis Damian, Horváth Ákos összetételben szerepelt az U9-es bajnokság első körében.

Az idei első kiemelt tornánkat helyszíne az Illés Akadémia volt. A három ellenfél: a Zalaegerszegi TE FC, a Veszprémi FC USE és Király SE csapatai voltak. A zöld-fehéreknek a későbbiekben eredményességben kell sokat fejlődnie, összességében tempós és színvonalas meccseket játszhattunk ezen a három mérkőzésen.

Megkezdtük a csapattal az idei torna szezont. A gyerekeknek az elején elmondtam, hogy ezeken a tornákon az eredmény teljesen másodlagos, az edzésen tanultakat kell alkalmazni mérkőzésszituációkban. A nyáron a labdakihozatallal kezdtük a tanulást, amit ezen a tornán minden körülmények között elvártam tőlük, hiába az agresszívan letámadó ellenfél, a fizikálisan erős csapatok, mindig ezt kell alkalmazni. Sokat hibáztunk benne, de ezekben az éles szituációkban fognak a gyerekek fejlődni. A Zalaegerszeg elleni mérkőzésen volt egy 15 perces periódus, amivel nagyon elégedett voltam mind labdakihozatalban mind támadásban. Ezt a periódust kell tornáról tornára kitolni, úgy, hogy egész tornán kitartson. A csapatnak szoknia kell ezeket a tornákat: agresszivitásban, és tempóban sajnos még nagyon le vagyunk maradva a többi csapattól, de tudom, hogy sokat tanultak már a mai napból is. Holnap új hét, ez pedig új lehetőség a tanulásra

– foglalta össze a napot Hujber Gábor vezetőedző.