Az Illés Akadémia Spirit 2020-as éve

Az Illés Akadémia Spirit 2020-as éve

Az e-sport szakosztályunk első éve remek alapnak bizonyult.

Nem csak az Illés Akadémián, hanem a magyarországi e-sportban is eredményes évnek bizonyult a 2020-as. Minderről Szabella Olivérrel, az Illés Akadémia Spirit megálmodójával beszélgettünk.

Jómagam már több éve dolgozom az itthoni digitális sportéletében: ebben az időszakban láttam jót, láttam rosszat; kaptam hideget és meleget is, most azonban rendkívüli élményeket éltem át.  Azzal, hogy az Illés Akadémia – hazánk egyik legjobb nevelőegyesülete (a szó minden értelmében) – belépett az e-sportba, elindított egy nagyon komoly folyamatot itthon, amely pozitív irányba mozdíthatja el a fiatalok, és rajtuk keresztül az egész szubkultúra életét. Nálunk mindenki egyetért az e-sport létjogosultságával és fontosságával. Az e-sport játékosokra teljesen egyenrangúként tekintenek, amely érzés egyedülálló hazánkban, és ezáltal otthon érezzük magunkat. Ez a kulcs.
Az év eleji indulásunk óta bővültünk Rocket League és CSGO együttesekkel. Ők kerestek meg minket, mert felkeltettük érdeklődésüket: a csapatunk kinézete, a mezek, a pulcsik, az akadémia jellege. Hallották a hírét a buszos utazásos akadémialátogatásnak, ismerkedő hétvégéknek és a teljes támogatottságnak.
Óriásit léptünk előre január óta, a gárdáink hazánk legjobbjai között vannak számon tartva és a legtöbben így gondolnak ránk: „A legprofibb háttérrel rendelkező esport csapat itthon”. Még a Magyar E-Sport Szövetség is méltatta a mieinket. És ez még csak a kezdet, ez még csak az első évünk volt. A határ ilyen közegben a csillagos ég!

A 2020-as esztendő legfontosabb e-sport eredményei:

FIFA:
K&H MNEB HUNESZ Masters (XBOX) 4. hely
K&H MNEB HUNESZ Masters (PS4) 4. hely
Megyék Csatája 1. hely
Mol Gamer Kupa: részvétel meghívottként

Rainbow 6:
K&H MNEB S2 6. hely
WARMUP Kupa 2. hely
CSS League 7. rájátszás kör
ESA League Playoff kör – 3. hely
Rainbow 6 Six Invitational TOP32

League of Legends:
K&H MNEB S2 4. hely
K&H MNEB S2 Magyar válogatottság (BenZZ)
Stay and Play Kupa 1. hely
Axxial Gaming Kupa 1. hely
Magyar Esport Kupa 1. selejtező 3. hely
Megyék Csatája Vas megye megyei 1. hely
Megyék Csatája országos 3. hely

Rocket League:
K&H Kupa selejtező 4. hely és offline döntő

CSGO:
ESEA Intermadiate League Play Off