Az Első gól nem lett elég

Az Első gól nem lett elég

Az U14-es lányok 1–1-es döntetlent játszottak a Grundballal a megyei fiúbajnokságban.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Grundball U14 1–1 (0-0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B., Licskai L., Imre A., Bihari P. – Bihari Cs., Harmath R., Alasz H. (Első H., 36.) – Anderle M. Edző: Luki András.
Gólszerző: Első H. (53., 1–0)

Utolsó őszi hazai mérkőzésére készült U14-es leánycsapatunk a megyei fiúbajnokságban. A mieinkre igazi rangadó várt: a tabella második helyén álló Grundball együttesét fogadtuk. Nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a felek, főként mezőnyben folyt a játék, a küzdelem dominált. Sokat futottak, sokat dolgoztak a lányok, igyekeztek egymást segíteni, így ellenfelünk csupán két kapufáig jutott az első játékrészben. A fordulás után aztán még harapósabban, agilisabban mentünk ki a pályára, bátran felvállaltuk a párharcokat, az egy az egy elleni szituációkat, ebből pedig tudtunk is veszélyt teremteni a Grundball kapuja előtt. Az 53. percben aztán Első Hanna harcosságának, szemfülességének köszönhetően sikerült is megszereznünk a vezetést, támadónk ezzel az ötödik gólját szerezte a sorozatban. Jó iramú, lüktető mérkőzés kerekedett, a Grundballosok becsülettel mentek előre az egyenlítésért, amely egy szöglet után össze is jött nekik (1–1). A találkozó utolsó szakaszában mindkét csapat előtt megvolt a lehetőség, hogy bevigye a győztes találatot, újabb gól viszont már nem született, így egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

Tudtuk, hogy egy jó ellenféllel nézünk majd szembe, ez pedig maximálisan meg is valósult. Az első játékrész inkább a feltérképezésről szólt, a biztos védekezésre koncentráltunk, a lányok fegyelmezetten, egymást segítve tették a dolgukat. A fordulás után kockázatot vállaltunk négy védő helyet háromra váltottunk, ennek meg is lett a gyümölcse: többször tudtunk odakerülni a Grundball kapuja elé, Első Hanna remek helyzetfelismerésének köszönhetően pedig a vezetést is meg tudtuk szerezni. Azáltal, hogy kockáztattunk, váltottunk, nagyobb területek maradtak mögöttünk, így aztán ellenfelünk is tudott veszélyeztetni. Egy szöglet után egyenlítettek is. Mi ezt követően is bátran mentünk előre és sokat tettünk a győzelemért. Nagyon értékes pontot szereztünk, gratulálok az egész csapatnak! Licskai Léna játékát külön szeretném kiemelni, aki belső védőként szinte mindenhol felbukkant, rengeteget futott, jól lépett be a támadásokba, nagyon nagy munkát végzett

– értékelt a mérkőzés után Luki András.