Az első félidő nagyon jól nézett ki

Az első félidő nagyon jól nézett ki

Előnybe került Nagy László csapata, ám fordítani tudott a muraszombati gárda.

NS Mura U13 – Illés Akadémia U13 5–2 (0–1)
Illés Aka. U13:
Varga N. – Angler, Szakály, Tóth D., Axnix – Hideg, Bosnyák Botond, Grádvohl – Horváth Á., Bosnyák Bence, Szántó. Cserék: Vert Zs., Laczó, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Szántó (20., 0–1), Horváth Á. (65., 3–2)

A komoly erőfölényben lévő muraszombatiak ellen kombinatív és jó futballt tudott bemutatni az első játékrészben az Illés Akadémia U13-as csapata. A 20. percben meg is szereztük a vezetést. Egy középpályás labdaszerzés után egy mélységi passzal Horváth Ármin indult be, aki az alapvonalról beadta, Szántó Nimród pedig közelről lőtt a hálóba. A szünetig már nem változott az eredmény, utána viszont a lesszabály „érdekes” alkalmazásának időszaka jött el, aminek következtében fordítottak a hazaiak. Mi azonban nem adtuk fel, és bő egy óra elteltével egy látványos belső középpályás-kombináció után a 16-oson belülre juttattuk a labdát, ahol Horváth Ármin a kapust és a védőt is megelőzte és 3–2-re módosította az eredményt. Ezt követően azonban már csak a szlovének találtak be, így végül 5–2-re megnyerték a találkozót.

Több idősebb játékossal álltak fel a hazaiak, így elmondhatom, hogy egy fizikálisan rendkívül erős ellenféllel játszottunk. Az első félidőben érzésem szerint az történt, amit elterveztünk. A nyár óta a legjobb játékrészt produkáltuk, az átmeneteink működtek, jól kontráztunk a labdaszerzés után, inkább nálunk volt a labda, szépen hoztuk ki a játékot és építettük föl azt. Szünet után lassultunk, de a dominanciánk megmaradt még egy darabig. Ők ívelgettek, kapura rugdostak mindenhonnan. Összességében megdicsértem a fiúkat, mert a jövőre nézve nagyon biztató volt a mérkőzés. A fizikai paramétereteket tekintve Dávid és Góliát harca volt a mai. A futballt mi játszottunk, de a nagy erőkülönbséggel nem tudtunk mit kezdeni a teljes találkozót tekintve

– nyilatkozta Nagy László, az U13-as csapatunk vezetőedzője.