Az egyének fejlesztése maradt a fókuszban

Az egyének fejlesztése maradt a fókuszban

Nagyon sok pozitívumot tapasztalt U13-as csapatunk őszi szereplése során a gárda vezetőedzője, Szűcs János, akit a szezon értékelésére kértünk meg.

Az első hetek ismerkedése és a társaság felmérése után az elsődleges cél az egyének fejlesztése, valamint a nagypályás futball megismerése volt. Az edzőmérkőzéseket ennek megfelelően használtuk fel, az eredmény abszolút másodlagos volt. Fontos hangsúlyt kapott az önbizalom erősítése. A csapategység kialakítása, valamint a kohézió megteremtése is kiemelt célként szerepelt.

Mennyire vagy elégedett az őszi szezon teljesítményével?

A lehetőségeinket figyelembe véve elégedett vagyok a fejlődési spirállal.  Egyénileg voltak olyan játékosok, akik nagyot fejlődtek és csapat szinten is sikerült előrelépnünk. Tudatos stílusjegyeket mutattunk. A bajnokságban nincs tabella, ennek ellenére nyilván mindenki tudta, hogy hol állunk. Ilyen szempontból voltak olyan eredmények, amelyek mutatják, hogy a korábbi évekhez képest is előreléptünk, még pedig kifejezetten az általunk elvárt játékkal.

Lehetne egy picit részletezni azt, hogy konkrétan milyen területeken volt tapasztalható komoly fejlődés?

Egyénileg természetesen komplex játékosokat szeretnénk kinevelni, ez az elsődleges cél. Egyéni védekezésben – ami hiányosság volt az év kezdetekor – nagyot léptünk előre. A kreatív megoldások, egyéni villanások is megjelentek egyre magasabb szinten. Jó volt látni az önbizalmat és a vállalkozó kedvet. Csapatszinten sokat próbáltuk forgatni a játékosokat, különböző posztokon próbáltuk ki őket. A szervezett, tudatos együttműködés is megvalósult közöttük. Nagy fejlődés mutatkozott a labdavesztés utáni átmenetekben is.

Mire fókuszáltok a folytatásban?

A folytatásban továbbra is a jövő évi nagypályás bajnokságra szeretnénk minél jobban felkészülni, de természetesen az egyéni fejlesztés marad továbbra is a fókuszban. Szeretnénk minden szinten előrelépni, erős egyéniségű, győztes mentalitású gyerekeket kinevelni.