Az alapcélkitűzés teljesítve

Az alapcélkitűzés teljesítve

Az U16-os csapatunk az őszi szezon zárásaként 3–0-ra győzte le a Várda LA gárdáját, így biztosította be a helyét a legjobb nyolc között. Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai a 11 mérkőzésükön 17 pontot gyűjtöttek, ami a tabella hatodik helyét jelentette a számukra.

A csapat eddigi teljesítményét Németh Richárd vezetőedző elemezte ki.

Voltak jó, és kevésbé jó periódusaink a bajnokságban. Sajnos a nyitómeccsen nem sikerült a Honvéd otthonában pontot szereznünk, pedig még vezettünk is. Sőt, az utolsó percekben nekünk volt egy 100 százalékos ziccerünk, mégis a fővárosiak nyertek 2–1-re. Azt követően eléggé vegyesen alakult a kép, de a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC vendégeként elért győzelmek igen-igen sokat értek. Főként annak tudatában, hogy előbbi a tabella élén zárta az őszt. Mindkét sikert óriási fegyverténynek tartom. Utána viszont túlságosan megnyugodtunk. A gyerekek és mi is azt hihettük, hogy már elég pontot szereztünk a felsőházhoz. Az MTK és a Vasas elleni hazai fiaskók után pedig arra kellett ráébrednünk, hogy az utolsó fordulóra maradt a döntés. Egyébként a csapat ebben az időszakban is jól működött, de az egyéni hibák komoly szerepet játszottak a vereségekben. Ez igaz a Fradival szembeni 1–7-re is. Nem akarok mentegetőzni, de a koronavírus-járvány nagyon megzavarta a fejeket. Sokszor bizonytalan volt, hogy ki tud játszani, és ki nem.

A szezon végén aztán jött az a bizonyos sorsdöntő derbi a Várda LA ellen.

Így van. Úgy érzem, hogy abba a mérkőzésbe mindenki mindent beletett. A srácok is, a stáb is. Azon a meccsen mind játékban, mind taktikában, mind pedig hozzáállásban jelesre vizsgázott a csapat. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten kerültünk végül a nyolcba.

A 11 mérkőzésén 24 találatot szerzett a legénységetek és 22 gólt kapott. Ezekről a statisztikai adatokról miként vélekedsz?

Őszintén szólva a kapott gólokat picit soknak tartom. Persze, ha a Fradi otthonában nem futottunk volna bele egy hetesbe, akkor azzal sem lenne nagy gond. Amúgy pedig a 24 gólunknál csak a két éllovas szerzett többet. Azon feltétlenül dolgoznunk kell, hogy ne ismétlődhessen meg az a bizonyos súlyos ferencvárosi vereség.

Azért a szerzett góloknál azt is figyelembe kell venni, hogy van egy mesterlövészetek Katona Pisti személyében.

Az ő 10 gólja tényleg rengeteget nyomott a latba. Szerencsére azonban most már Nagy Milán érkezésével egy újabb minőségi támadót tudhatunk a sorainkban. Ő a fontos góljai mellett az előkészítésben is jeleskedett. De Kopácsi Áron visszatérése is nagyon jól jött. Szerintem az utolsó fordulóban tudtuk talán a legerősebb csapatunkat pályára küldeni, ez pedig a meccs végeredményén is meglátszott.

Tavasszal csak a legerősebb riválisokkal találkozik majd az U16-os együttesünk. Mit vársz a közelgő szezontól?

Igyekeztem úgy lezárni az őszt, hogy már picit elő is készítettem a tavaszt. Mivel lesznek felfelé áramoltatások, így most majd mindenki megmutathatja magát. Azok is, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Nyilván ehhez megfelelő edzésmunka is kell tőlük. Az elsődleges célunk az egyének fejlődése lesz a folytatásban. Persze azért az eredményességről sem szeretnénk lemondani, mivel az jelentősen befolyásolja a gárda mentális állapotát.