Az 11teamsports, a Bestrong és az Illés Akadémia bemutatja: február hónap legjobb játékosa

Az 11teamsports, a Bestrong és az Illés Akadémia bemutatja: február hónap legjobb játékosa

Utánpótlás-nevelő centrumunk két világcég, az 11teamsports és a Bestrong támogatásával kiosztotta a február hónap legjobb játékosa címeket.

A konferenciateremben gyűltek össze az Illés Akadémia leány- és fiú akadémiai korosztályai. A fiúknál februárban az U15-ös, az U16-os, az U17-es és az U19-es, míg a leányoknál az U15-ös, az U17-es és az U19-es csapatok játékosai közül kerülhetett ki a hónap legjobbja cím díjazottjai.

A labdarúgók – az előző havi díjkiosztóval ellentétben – most már tudták, milyen rendezvényre is érkeznek, izgatottan várták a döntésről szóló beszámolókat.

Akadémiánk alapító-igazgatója, Illés Béla mellett szakmai igazgatónk, Bakos Roland világította meg a választás hátterét. Mint az ismert: az 11teamsports-cal és a Bestronggal közösen született döntés arról, hogy 2023-ban kiosztjuk a hónap legjobb játékosa címeket.

A februárban nyújtott edzésprodukció, a mérkőzéseken – és az idősebb korosztályban – mutatott teljesítmény alapján az Illés Akadémia legjobb fiú játékosa, Bonchis Olivér volt! Olivér februárban, a felkészülés második hónapjában nem csak a saját U17-es, hanem az U19-es korosztályban is remek teljesítménnyel rukkolt ki. Edzésmunkája, mérkőzésen mutatott produkciója taktikai, fizikai, mentális és technikai oldalról is nézve kiemelkedő volt.

A női szakág részéről Csertői-Juhász Anita akadémiaigazgató és Rugovics Vendel, szakmai igazgató mesélt a döntés hátteréről. Februárban (az U15-ös csapatunkban) sérülés és betegség miatt sokan hiányoztak, így az a helyzet állt elő, hogy olyan pozícióban kellett játszania a díjazottnak, ami eddig ismeretlen volt számára. Ennek ellenére mindenhol jó teljesítményt tudott nyújtani. Magabiztosságával hamar csapata meghatározó játékosává vált. A labdarúgás iránti alázatát igazolja, hogy az otthona és az akadémia közötti távolság, a mindennapos ingázás ellenére minden edzésen részt vesz, azokba hatalmas lelkesedéssel veti bele magát. Szüleinek is köszönjük, hogy mindezt lehetővé teszik számára. Február hónap legjobbja az Illés Akadémia női szakágában: bal lábas, rendkívül gyors játékos, ami ritka a magyar női labdarúgásban, különösen az utánpótlásban – ő pedig Licskai Léna!

A hónap legjobbjai díszes, nevükkel gravírozott serleget kaptak, valamint 50.000 forint értékű sporteszközökre-sportfelszerelésekre beváltható utalványt az 11teamsports és a Bestrong jóvoltából. Emellett pedig fényképük felkerült az épületünk lobbyjában található „A hónap legjobb játékosa” táblájára, ami hirdeti a 2023-as esztendő legkiválóbban teljesítő labdarúgóit és motiválja növendékeinket.

Facebook- és Instagram-oldalunkon megtekinthetőek a videók a díjazottak nyilatkozataival.