Ausztriai tornát nyert az Illés Akadémia-Haladás

Ausztriai tornát nyert az Illés Akadémia-Haladás

Az Illés Akadémia-Haladás U12-es csapata nyerte az ausztriai nemzetközi utánpótlás labdarúg-teremtornát, a Lurkó UFC hatodik lett.

Nyolc együttes vett részt az U12-es csapatok számára kiírt oberwarti teremtornán. Hazánkból eredetileg csak a Lurkó UFC nevezett, ám az egyik osztrák gárda visszalépett, így az Illés Akadémia-Haladást kérték fel a szervezők. A szombathelyiek pedig vállalták a beugró szerepét.

A csapatokat két négyes csoportba sorsolták. Az Illés Akadémia az osztrák SV Rechnitzet 8-0-ra, az SV Güssinget 3-0-ra verte, az SV Oberwarttal 1-1-re végzett, így csoportelsőként jutott tovább. Az elődöntőben a másik ág másodikját, az SV Oberwart II. alakulatát verte 8-1-re. A fináléban sem lassítottak a Sátori Barnabás irányította vasiak, a Junior Hartbergen 5-0-al átgázoltak, így megnyerték a tornát.

Az első helyezett Illés Akadémia-Haladás. Felső sor, balról: Sátori Barnabás edző, Bolla Bálint, Baranyai Noel, Horváth Barnabás, Karvalics Kornél. Középső sor: Varga Ákos, Takács-Földes Olivér, Laczó Patrik. Elöl: Molnár Végh-Marcell. Fotó: Horváth Béla

A Varga Zoltán–Jáger Sándor vezette Lurkó a másik csoportban egy győzelmet – Grosspetersdorf 5-2 – egy döntetlent – Oberwart II. 0-0 – egy vereséget – TSV Hartbert 0-3 – gyűjtött be, így rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyen végzett csoportjában. A folytatásban az 5-6. helyért léptek pályára a szombathelyiek, és a Güssingtől 5-2-re kikaptak, így a hatodik helyen végeztek a tornán.

Pum András