Alasz Hannával a soraiban edzőtáborozott az U16-os válogatott

Alasz Hannával a soraiban edzőtáborozott az U16-os válogatott

A mieink az összetartás utolsó napján a németek korosztályos legjobbjaival is megmérkőztek Telkiben. A találkozó 0–0-s döntetlennel zárult.

Háromnapos edzőtáborozáson vett részt a május elején megrendezésre kerülő, horvátországi UEFA Development Tornára készülő női U16-os válogatott. Az Illés Akadémia növendékei közül ezúttal Alasz Hanna kapott meghívót a nemzeti együttesbe, aki a hazaérkezés után mesélt nekünk az elmúlt napokról.

Először is nagyon boldog voltam, hogy meghívást kaptam a keretbe és hogy játszhattam Németország válogatottja ellen. Mindig óriási megtiszteltetés itt lenni és címeres mezben edzeni, mérkőzésen pályára lépni. Ami az foglalkozásokat illeti, nagy hangsúlyt fektettünk a labdakihozatalokra és a pressingre. A gyakorlások végére pedig a szakmai stáb mindig igyekezett játékos feladatokat is belecsempészni számunkra. Szerdán, a mérkőzés előtti utolsó edzésen a pontrúgásokat, rögzített játékhelyzeteket is átvettük. A németek elleni összecsapáson csereként kaptam lehetőséget. Először bal oldali szélsőt játszottam, majd egy kis idő múlva „becsúsztam” 10-es pozícióba. A stáb azt kérte tőlem, hogy legyek fegyelmezett, valamint, hogy bátran induljak be mélységbe. Összességében nagyon jól éreztem magam, amihez természetesen az is hozzájárult, hogy kiváló volt a hangulat a csapaton belül. A társak nagy részével korábban már játszottam együtt a válogatottban, illetve a bajnoki találkozókról is ismerjük egymást. Sokat nevettünk, jól éreztük magunkat és remek élménnyel, sok tapasztalattal térhettünk haza

– mondta U17-es csapatunk kiválósága, Alasz Hanna.