Alasz Hanna lett az U15-ös bajnokság gólkirálynője

Alasz Hanna lett az U15-ös bajnokság gólkirálynője

Az Illés Akadémia női szakágának utolsó, 2022-2023-as bajnoki mérkőzésén U15-ös lányaink vereséget szenvedtek az aranyérmet százszázalékos teljesítménnyel megnyerő FTC-Telekomtól. Csapatunk az elveszített találkozón is jól játszott, játékosaink méltó teljesítménnyel zárták le első akadémista évüket.

FTC-Telekom U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 6–1 (3–0)
Illés Akadémia-Viktória U15: Czuczai D. – Sági F., Imre A. (Ferenczi H., 41.; Göndör R., 72.), Bihari P., Takács M. – Alasz H., Lukács K., Bihari Cs., Polovics D. – Harmath R. (Koródi A., 72.), Licskai L. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Alasz H. (64., 4–1)

Jól kezdte a mérkőzést, lelkesen, szervezetten futballozott csapatunk. Dicséri a lányokat, hogy jóval túl az első félidő közepén is gól nélkül álltak a csapatok, az FTC-Telekom nehezen találta meg a mieink játékának ellenszerét.

A folytatásban azután Szanyi Mária csapata a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, de a találkozónak ebben a részében sem játszottak a mieink alárendelt szerepet. A szezon során 42. találatát jegyző, ezzel a gólkirályi címet is megszerző Alasz Hanna gólja mellett két kapufánk is jelezte, hogy – ahogy Ferencsik Evelin is fogalmazott – „itt vagyunk”, de az, hogy az FTC-Telekom megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és a bajnoki címet, nem vitatható.

Tudtuk, hogy nem könnyű ellenféllel találkozunk majd, hiszen mégis csak a százszázalékos bajnokcsapathoz utaztunk Budapestre. Azt kértem a találkozó előtt a lányoktól, nehezítsük meg a Fradi dolgát, álljunk bele a mérkőzésbe, jelezzük, hogy itt vagyunk. Ezt a lányok maximálisan megtették, gólt tudtak lőni és kétszer a kapufát is eltrafálták és azt gondolom, a játékban nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Gratulálok a bajnokcsapatnak az aranyéremhez és nagy dicséret az Illés Akadémia játékosainak is, akik nagyon sokat dolgoztak és rengeteget fejlődtek a hosszú, fárasztó szezon során

– értékelt Ferencsik Evelin.