Akadémistákkal jutottunk a kupadöntőbe

Akadémistákkal jutottunk a kupadöntőbe

A Soroksár legyőzésével bejutott a Simple Női Kupa döntőjébe a Haladás-Viktória együttese.

Az elődöntőben akadémistáink közül a mindössze 17 esztendős Németh Adél végig pályán volt, remekül megoldotta a feladatát, Németh Mirtill csereként szállt be és ott volt a keretben Varró Veronika, Nagy Dorottya, Novák Luca, Csizmadia Zsófia, valamint Rugovics Boglárka is. Kováts Anna, valamint Kiss-Lantos Hanna a mérkőzés előtt betegedett meg, így ők nem állhattak Székely Tibor vezetőedző rendelkezésére.

Szerdán este a 2021-2022-es szezon eddigi legfontosabb mérkőzése várt a Haladás-Viktóriára: a Soroksár ellen a női kupasorozat fináléja volt a tét. Székely Tibor a mentálisan is nehéz találkozón is számított ifjú tehetségeinkre, akik közül Németh Adél végig is játszotta az összecsapást.

Adél rendkívül intelligens játékos, nagyon szeretek vele dolgozni. Több poszton is bevethető, szélsőként, valamint szélső védőként, de éppen most gondolkozunk azon, hogy belső védőként is kipróbáljuk. Sokoldalúsága nagy kincs a csapatnak, emellett nagyon érett labdarúgó, mindig igyekszik maximálisan betartani az edzői utasításokat. Koncentrál, figyel, s hamar elsajátítja az új dolgokat. Természetesen, ahogy mindenkinél, nála is megvannak azok a dolgok, amikben fejlődnie kell, neki technikailag kell előrelépnie, de az ő hozzáállásával ez folyamatosan meg is fog valósulni. Én mindig is olyan edzőnek tartottam magam, aki bátran nyúl a fiatal játékosokhoz, bízik bennük, számít rájuk. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen bázis áll mögöttünk, méghozzá egy ilyen vezetőséggel, ez óriási segítség nekünk, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Nagyon sok olyan fiatal játékos van, akik már nem csak kopogtatnak az NB I ajtaján, de be is léptek azon, és bár még fejlődniük kell, biztos vagyok benne, hogy a jövő Haladás-Viktóriájának meghatározó tagjai lesznek

– fogalmazott Székely Tibor

Németh Adél számára nagyon sokat jelent ez a siker. Amikor elkezdte ezt a sportágat, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen fiatalon részese lehet egy ilyen fantasztikus dolognak.

Nyolcéves koromban kezdtem el a labdarúgást, akkor még csak hobbiként tekintettem rá. Ám, ahogy évről évre lépkedtem feljebb, egyre több lehetőséget kaptam az idősebb korosztályokban, két éve pedig felkerültem a felnőtt csapathoz, amit nagyon nagy megtiszteltetésnek tartottam, hiszen még csak 15 esztendős voltam. A futball iránti alázattal edzek és játszom, igyekszem kihozni magamból a maximumot. A Soroksár elleni elődöntőben leírhatatlan érzés volt a tizenegyespárbaj után győztesként ünnepelni, álmomban sem gondoltam volna, hogy 17 évesen kupadöntőben játszhatok majd

– osztotta meg velünk az örömét Adél.