Akadémiások helytállása a bajnok esélyes Videoton elleni MK mérkõzésen.

Tegnap rendezték meg a stadionban a Videoton elleni  Magyar Kupa visszavágó mérkõzést.Az õszi “odavágón ” 3:0-ra nyert a hazai csapat,így mindenképp nehéz feladat elõtt állt együttesünk. Az összeállítást illetõen gondott jelentett a sérült ,a télen igazolt játékosok hiánya és a közelgõ Kaposvár elleni szombati bajnoki mérkõzés is.Így adódott az a lehetõség,hogy akadémiásaink közül négyen-Jagodics,Farkas,Szakály,Gyurján-a kezdõben,Ugrai,Bezdi és Radó csereként léphetett pályára az erõs összeállításban pályára lépõ bajnokesélyes Videoton ellen. A mérkõzés szakmai értékelése nem a mi feladatunk,mi örülünk ,hogy ennyi játékos megmutathatta magát.A játékukról sem formálunk véleményt, de feltételezem,hogy senki sem  gondolta úgy, hogy az akadémisták (1992-1993 születésûek )megverik, a több  válogatottal pályára lépõ vendégeket.Tisztes helytállás,pontszerzés és meglepetés reményében szerepelt az egyébként is fiatal csapat..Ennek az elvárásnak minden játékos”öreg” és fiatal egyaránt megfelelt.

A fociban nincs ha…és nincs de,:de:

Gyurján a Gyõri ETO után a Videotonnak is gólt lõtt,s ha a nagyobbik helyzetét is belövi?!

 Ha a játékvezetõ 1:1-nél nem fúj be egy olyan tizit ,amin hazai és vendég egyaránt csodálkozik?!

A többivel kapcsolatosan inkább álljon itt a szakvezetõk linkelt nyilatkozata. 

 

Szombathelyi Haladás-Videoton FC 1-3 (1-1). – Szombathely, 300 nézõ, labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntõ, visszavágó, vezette: Böcskei.

Haladás: Mursits – Csontos, Lengyel, Jagodics, FARKAS  – Lattenstein, IRHÁS, Szakály (Ugrai, 57.), Devecseri  (Bezdi, 78.) – Oross (Radó, 64.), Gyurján. Edzõ: Aczél Zoltán.

Videoton: Sebõk – Lázár, LIPTÁK (Polonkai, 71.), VASKÓ, Hidvégi – Gosztonyi, Milovanovic, Djordjic, Szakály D.  – Nikolics (Lencse, 45.), Vasiljevic (Sándor, 71.). Edzõ: dr. Mezey György.
 
Gólszerzõk: Gyurján a 44., illetve Nikolic a 37., Vasiljevic az 52., Lencse a 69. percben.
Sárga lap: Devecseri a 40., Jagodics az 51., illetve  Vasiljevic a 61. percben.
 
 
37. perc: Vasiljevic labdájával Nikolic lépett ki középen, nyakán a védõjével betört a 16-oson belülre, majd 11 méterrõl higgadtan emelt a kirontó, elvetõdõ Mursits felett a kapu közepébe (0-1).
 
44. perc: Irhás passzával Gyurján lódult meg a bal szélen, betört a 16-oson belülre, majd 14 méterrõl kilõtte a bal alsó sarkot (1-1).
 
51. perc: Még a Videoton labdarúgóit is meglepte, amikor egy 16-oson belüli ütközésnél Böcskei játékvezetõ büntetõt ítélt. Vasiljevic azonban nem lelkizett, gólra váltotta az ajándéktizenegyest, a bal felsõ sarokba bombázott (1-2).
 
69. perc: Lencse lépett ki a leshatárról, majd balról, a 16-os sarkáról elegánsan emelt a kifutó Mursits felett a kapu bal oldalába (1-3).

A Haladás – ahogyan az várható volt – a cseresorával állt ki a mérkõzésre, míg a 3-0-s elõnyben pályára lépõ Videoton meglehetõsen erõs együttessel vette fel a harcot.

 
A felek jó tempót diktálva esetek egymásnak a sáros, mély pályán. A mezõnyben gyötörték egymást, a kapuk nem forogtak veszélyben. Némi meglepetésre a szerény létszámú Haladás-szurkolótábor két egyenrangú csapat csatáját kísérhette figyelemmel. Bár az iramra, az akarásra nem lehetett panasz, a rossz pálya azért rányomta a bélyegét a meccsre, pattogott a labda, csúszkáltak a játékosok rendesen. Megnyugtató elõnye birtokában a Videoton nem igen erõltette a támadásokat, a hazaiak pedig nem tudták végigvinni akcióikat. A dermesztõ hidegben már a szünetre készültek a drukkerek, amikor megélénkült a meccs. Elsõ helyzetét rögtön gólra váltotta a Videoton, ám a remekül harcoló Haladás gyorsan válaszolt a találatra. Mozgalmas jelentekkel kezdõdött a második játékrész is. Böcskei Balázs játékvezetõ elégelte meg, hogy a Videoton játékosai nem bírnak a szombathelyi fiatalokkal, egy ajándéktizenegyessel sietett a segítségükre. A folytatásban két felpaprikázott csapat folytatta a küzdelmet. És sorjáztak a Haladás-helyzetek. Ám a hazaiak határozatlanok voltak kapu elõtt, a legjobb lehetõségeket is elkapkodták, elpuskázták. Ellentétben a Videotonnal, amely ha eljutott a Haladás kapujáig, akkor góllal zárta az akciót a második fehérvári támadásból meg is született a harmadik vendéggól. A folytatásban már visszaesett az iram, csendesen leperegetek a hátralévõ percek.

 

 

A Haladás nem érdemelt vereséget. A fiatal szombathelyi gárda méltó ellenfele volt a nagy neveket felvonultató Videotonnak, ám a helyzeteivel rosszul sáfárkodott. A Haladás kettõs vereséggel, 6-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

 
Aczél Zoltán: – Sajnos az elsõ mérkõzést nagyon elrontottuk, így komoly hátrányból vártuk a visszavágót. Úgy érzem, ezúttal nem érheti panasz fiatal csapatomat, jól küzdöttünk, jó ideig partiban voltunk. A nagyobb rutin döntött a Videoton javára.
 
Dr. Mezey György: – Megnyugtató elõnyünk birtokában célfutballt játszottunk. Kulturált, fegyelmezett játékkal biztosítottuk be továbbjutásunkat.