Akadémiák pro és kontra

Vélemények az akadémiákról az akadémiás képzésrõl

– Kattints az origo cikkére –

Érdekes cikkre bukkantunk az origo.hu honlapon. Duplán érdekes, mert a témája itt Szombathelyen naponta felvetõdik. Érdekes, mert a megszólítottak többségének véleménye megerõsíti az akadémiai képzésbe vetett hitet. Szombathelyen lassan két éve a HVSE szakágvezetõje ,Artner Tamás által generált véleménykülönbség okoz  feszültséget. Kellenek-e és hány éves korú gyerekekkel és milyen szakmai munkával az akadémiák Magyarországon?

Ezért örültünk a megjelent írásnak, a véleményeknek, mert semmi sem tisztán fehér vagy fekete, de van elõrelépés a magyar utánpótlás foci színvonalában és ebben “picike” szerepe azért az akadémiáknak is van!

A felnõtt fociban is már megjelentek az elsõ fecskék ( az agárdiak kivételével a többi akadémián az 1992-s korosztály a legidõsebb, õk idén nyáron töltötték be a 19. életévüket)

Azért a rendszeres edzések,a szakmai stábok képzettsége, és munkája, a kiválogatott gyerekek egyéni képességei, a kiemelt bajnokságban történõ versenyeztetés mind mind hozzájárult az akadémiás játékosok fejlõdéséhez.